Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea privind încheierea unor acorduri la nivel local între România-Serbia a fost promulgată de Klaus Iohanis

iohanis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, act normativ care introduce prevederi ce permit autorităţilor administraţiei publice locale din România și Serbia să încheie acorduri de cooperare, conform mediafax.

Potrivit unui anunț al Administrație Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru modificarea alin. (5) al art. 15 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.273/2006, precum şi modificarea alin.(5) al art.15 din Legea nr.215/2001, în sensul introducerii unor dispoziţii care "să permită şi autorităţilor administraţiei publice locale din România să încheie acorduri de înfrăţire/cooperare şi cu autorităţile administraţiei publice locale din Republica Serbia pentru realizarea şi finanţarea unor obiective de investiţii, programe comune cultural sportive, de tineret şi educaţionale, stagii de pregătire profesională şi alte acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie".

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ - teritoriale din Republica Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ.

Pe 12 noiembrie, proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de c[treSenat.

Iohannis a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 100/2017 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare suspendarea pentru o perioadă de 2 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a obligaţiei deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor de a plăti contribuţia trimestrială pentru produsele derivate din sânge sau plasmă umană.

Pe 14 noiembrie, inițiativa legislativă a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional pe proiect.

De altfel, șeful statul a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/2018 pentru modificarea art. 1 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 14 noiembrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.