Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea salarizării e făcută praf: 'O fugă de răspundere a Guvernului, o inovaţie în România'

pixabay.com
diverse, stiri, hartie

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, critică, la RFI, promovarea legii salarizării unitare ca iniţiativă parlamentară. Fostul premier de la începutul anilor ’90 spune că este o “inovaţie” şi un “proces legislativ dezordonat”.

Promovarea legii salarizării ca iniţiativă parlamentară, nu a Guvernului “este o inovaţie şi aş putea spune o fugă de răspundere a Guvernului. Sigur, am văzut comentarii că PSD-ul doreşte el să iasă în faţă cu aşa ceva, dar este o inovaţie în România, pentru că de regulă, un proiect de lege de o asemenea importanţă, ca sistemul de salarizare în tot ceea ce înseamnă oameni angajaţi în instituţii, care sunt finanţate din bugetele publice (…), deci o asemenea lege trebuie să fie însuşită de către Guvern şi Guvernul să o prezinte în Parlament. Este o lege pe care un parlamentar sau un grup de parlamentari nu o pot realiza ei, fără a avea sprijinul fundamental al Guvernului”, declară Theodor Stolojan.

O celebră prezentatoare de la Antena 3, mărturii şocante: 'Am fost bătută şi violată în puşcărie'

În opinia eurodeputatului, există şi un aspect pozitiv în privinţa legii salarizării: “Aş vrea să subliniez un aspect pozitiv în toată această… nici nu pot s-o denumesc, pentru că e greu de denumit un proces legislativ atât de dezordonat cum a fost pentru această lege, dar un fapt pozitiv este că Ministerul Muncii a înţeles până la urmă şi sper că şi PSD-ul a înţeles că în ce priveşte medicii, dacă nu vom reuşi să asigurăm un raport între salariul mediu al medicilor şi salariul mediu din economie de 3-4 la 1, care este în general un raport care se întâlneşte şi în alte ţări, atunci România nu va face în continuare decât să cheltuiască sute de milioane de euro, pentru a pregăti medici şi asistenţi medicali, care să alimenteze ţările dezvoltate”.

Răzbunarea PSD împotriva protestelor de stradă. Lista neagră cu ONG-uri puse pe index

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni la Antena 3 că proiectul legii salarizării unitare va fi semnat în calitate de iniţiatori de către parlamentarii social-democraţi în cursul zilei de joi, la Sinaia, la ceremonie fiind invitat şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

“Joi vom semna legea ca iniţiativă parlamentară. Primul-ministru şi ministrul Muncii ne-au spus mie şi domnului Tăriceanu că în opinia lor, cea mai bună variantă este să o transformăm în iniţiativă parlamentară, pentru a câştiga timp. Un proiect de lege al Guvernului înseamnă 30 de zile de dezbateri, consultări, după care vine la Parlament şi se întâmplă acelaşi lucru. Atunci de ce să nu facem lucrurile împreună? Cel mai bine este ca acele discuţii şi dezbateri să aibă loc în comisiile de specialitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.