Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendara motocicletă condusă de Peter Fonda în filmul Easy Rider scoasă la licitaţie

Linkdin
motociclete

"Captain America", legendara motocicletă Harley-Davidson, condusă de Peter Fonda în filmul devenit cult "Easy Rider" (1969), va fi scoasă la licitaţie pe 5 iunie în Midland, Texas, la un preţ ce oscilează între 300.000 şi 500.000 de dolari, a informat joi într-un comunicat casa de licitaţii, relatează EFE.

Cunoscută sub numele "Capitan America" datorită steagului american pictat pe rezervor, "cea mai iconică motocicletă din lume", cum a descris-o casa texană Dan Kruse Classics, face parte din istoria cinematografiei americane.

"Această motocicleta este o legendă şi unul dintre simbolurile deceniului 1960. Reprezintă dorinţa unui trai uşor, dorinţa de aventură şi de drumuri deschise. Ar onora orice colecţie auto, fie particulară fie a unui muzeu", a spus Dan Kruse, proprietarul casei de licitaţii care îi poartă numele.

În 1996, un fost proprietar al acestei motociclete, colecţionarul de maşini Gary Graham, a vândut-o lui Gordon Granger la licitaţia organizată de Dan Kruse Classic. Motocicleta a fost restaurată pentru a fi autentificată, iar de atunci a fost păstrată în Austin (Texas), unde din fericire a scăpat dintr-un incendiu izbucnit în 2010.

Cinefili din întreaga lume îşi amintesc de scenele acestui "road movie" care a marcat o întreagă generaţie în care tânărul Peter Fonda (1940-2019), cu ochelari de soare şi jachetă de piele, a condus motorul Harley-Davidson pe nesfârşitele şosele americane.

Peter Fonda şi Dennis Hopper interpretează în acest film doi motociclişti care călătoresc prin sud-vestul SUA având asupra lor câştigurile obţinute din droguri, însă ei simbolizează totodată visul hippie. "Easy Rider" a făcut vizibile mişcarea şi utopia hippie, rock and roll-ul, substanţele şi muzica psihedelice, transformând motocicletele conduse de actori în adevărate personaje ale filmului.

Filmul a folosit 4 motociclete Harley-Davidson, aparţinând poliţiei, care au fost cumpărate la o licitaţie cu 500 de dolari şi recondiţionate pentru a putea fi folosite în acest lungmetraj devenit un simbol al rebeliunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.