Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendarul baterist al lui Elvis Presley a încetat din viaţă la 83 de ani

thesun.co.uk
Ronnie Tutt

Ronnie Tutt, bateristul care s-a aflat pe scenă în spatele lui Elvis Presley din 1969 până la moartea acestuia, opt ani mai târziu, a încetat din viaţă la 83 de ani, informează BBC luni.

Elvis Presley Enterprises a anunţat cu ''profundă tristeţe'' vestea, sâmbătă, pe site-ul său. ''Pe lângă faptul că a fost un baterist legendar, a fost un bun prieten pentru mulţi dintre noi, aici, la Graceland'', se arată în anunţ. ''Tuturor ne va lipsi foarte mult'', a menţionat compania care administrează drepturile şi averea lui Elvis, inclusiv celebrul domeniu Graceland, fosta reşedinţă a cântăreţului american, în prezent muzeu.

Tutt, născut în Dallas, a colaborat cu numeroşi artişti, printre care Neil Diamond şi Jerry Garcia, de-a lungul a şase decenii de carieră.

Muzica sa poate fi ascultată pe piesele ''Piano Man'' a lui Billy Joel, ''King of America'' a lui Elvis Costello, dar şi pe albumele lui Gram Parsons ''GP'' şi ''Grievous Angel''.

Ronnie Tutt s-a alăturat ''Regelui rock 'n' roll'' în turneul său cu Taking Care of Business (TCB) din 1969, alături de chitaristul James Burton şi de alţi muzicieni, cântând alături de Elvis în celebrele sale concerte din Las Vegas, informează Agerpres.ro.

Într-un interviu din 2016 acordat unui fan club Elvis din Australia, Tutt a recunoscut că ''nu a fost niciodată un mare fan'' al vedetei până când l-a întâlnit la o audiţie pentru acel turneu. ''După ce îl întâlneai şi înţelegeai carisma pe care o avea acel om, pur şi simplu nu puteai să nu iubeşti ceea ce făcea'', a spus el.

''Am avut imediat o relaţie excelentă. Din punct de vedere vizual, eram constant cu ochii unul la celălalt'', a povestit bateristul.

Tutt a continuat să lucreze cu Presley până la moartea acestuia, în 1977 şi a cântat cu membrii trupei TCB mulţi ani după aceea.

Prolific muzician de concert, bateristul a colaborat de asemenea cu artişti celebri precum Johnny Cash, Kenny Rogers, Glen Campbell şi Roy Orbison.

Soţia lui Tutt, Donna, a declarat pentru site-ul de specialitate TMZ că el a încetat din viaţă sâmbătă, din cauze naturale, la reşedinţa sa din Tennessee, artistul suferind de multă vreme de o afecţiune cardiacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.