Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendarul boxer Jake LaMotta, care a ispirat filmul Raging Bull/Taurul furios, a murit la vârsta de 95 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Legendarul boxer Jake LaMotta, portretizat de actorul Robert De Niro în pelicula "Taurul furios" regizată de Martin Scorsese, a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC. Legendarul boxer Jake LaMotta, portretizat de actorul Robert De Niro în pelicula "Taurul furios" regizată de Martin Scorsese, a murit la vârsta de 95 de ani.

Soţia fostului pugilist a declarat, pentru site-ul tmz.com, că Jake LaMotta a murit din cauza complicaţiilor în urma unei pneumonii. "Odihneste-te în pace, tata", a scris şi fiica lui LaMotta, Christi, pe pagina de Facebook.

Boxerul, supranumit "Taurul din Bronx", din cauza forţei sale şi a faptului că s-a născut în cartierul din New York, a câstigat titlul mondial după ce l-a invins pe francezul Marcel Cerdan în 1949, la Detroit. După ce s-a retras din activitate, în 1954, Jake LaMotta a jucat în mai multe filme şi a făcut chiar şi stand-up comedy. Bazat pe memoriile lui LaMotta, publicate în anii 70, filmul "Raging Bull /Taurul furios" spune povestea unui pugilist care se luptă cu viaţa, în afara ringului. Rolul boxerului a fost jucat de Robert de Niro, care a primit premierul Oscar pentru cel mai bun actor.

Potrivit ESPN, înainte de apariţia filmului, în 1980, Jake LaMotta a petrecut un an antrenându-l personal pe De Niro, într-o sală de gimnastică din New York, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.