Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legiștii au dat verdictul: De ce a murit, până la urmă, torționarul Alexandru Vișinescu

visinescu

Torționarul Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de detenție pentru infracțiuni contra umanității, a murit în închisoare în urma unui infarct miocardic, potrivit cetificatului constatator al decesului, au declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX surse judiciare.

„Infarct miocardic, traumatism toracic recent cu fracturi costale, ruptură de splină, operat”, au notat medicii în certificatul constatator, imediat după decesul lui Alexandru Vișinescu.

Citește și: A demisionat din partid și va candida la prezidențiale! Despre cine e vorba

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956-1963, în vârstă de 93 de ani, a murit la Spitalul Penitenciar Rahova pe 5 noiembrie. Alexandru Vișinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma unei rupturi de splină, incident suferit în timp ce se afla în detenție, după condamnarea definitivă la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar de moarte suspectă în cazul lui torţionarului Alexandru Vişinescu. Trupul acestuia a fost dus la Institutul Național de Medicină pentru a fi supus unei necropsii.

Citește și: Prețul acestor alimente și servicii a explodat! Anunț de ultimă oră

„Luni, 05.11.2018, în jurul orei 13.00, personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, INML Bucureşti", se arăta într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Citește și: Victor Ponta desființează cel mai important proiect al Guvernului PSD-ALDE! ‘Cel mai mare furt din 28 de ani de existență a României democratice’

Vişinescu a suferit, la începutul lunii octombrie fracturi costale şi ruptură de splină, iar o anchetă internă din închisoare a arătat că a fost vorba de leziuni provocate de o căzătură, nu de lovituri.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

Citește și: O lege importantă a fost adoptată! Ei vor primi sute de mii de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.