Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legile justiției și modificările aduse codurilor penale, pe ordinea de zi a Comisiei de la Veneția: Când vor avea loc discuțiile

comisia venetia comisie

Comisia de la Veneţia are, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, dar și aprobarea opiniei preliminare publicate în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiției, potrivit Mediafax.

"Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) este așteptată să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală din România", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituției, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

Plenul Comisiei este așteptat, de asemenea, să aprobe opinia preliminară publicată în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiției, respectiv legea privind organizarea judiciară, legea privind Consiliul Superior al Magistraturii şi legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Citește și Loto 6/49: Reportul la categoria I a ajuns la peste 1,8 milioane de euro/ Care este câștigul la Joker

Experţii Comisiei vor discuta și cu Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei, se mai precizează în comunicatul Consiliului Europei.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a discutat, joi, cu reprezentanții Comisiei de la Veneția despre viitoarea ordonanță de urgență prin care vor fi puse în acord Legile Justiției cu recomandările Comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.