Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legislatorii britanici au de ales între opt alternative la Brexit: Retragerea fără acord este cea mai plauzibilă variantă pentru despărțirea de UE

WSJ
Theresa May

Legislatorii britanici vor putea supune miercuri la vot opt "alternative" la Brexit, în încercarea de a găsi o soluţie pentru ieşirea din impasul în care se află în acest moment demersurile de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a indicat preşedintele Camerei comunelor, John Bercow, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Bercow a făcut acest anunţ după ce guvernul Theresei May a eşuat într-o tentativă de a opri desfăşurarea acestui vot, menţionează dpa.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Deputaţii din Camera Comunelor s-au pronunţat cu 331 la 287 în favoarea unei moţiuni care să le permită supunerea la vot a unor posibile alternative la acordul de Brexit convenit de guvernul May cu UE. Executivul se opusese acestei moţiuni, afirmând că organizarea unui astfel de vot ar crea un "precedent periculos".

Citește și: Liderii PSD-ALDE au făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla cu facturile la gaze

Între alternativele supuse acestui vot cu caracter "indicator" se numără retragerea fără acord la 12 aprilie, încercarea de a obţine un acord privind "piaţa comună 2.0", cuprinzând apartenenţa la piaţa unică şi un aranjament vamal, precum şi un plan de convocare a unui vot public pentru aprobarea acordului de Brexit.

Citește și: Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la adresa PSD: ‘Îi rog pe toți cei care nu cred că România trebuie să fie un rai al infractorilor să voteze’

Rezultatul votului privind eventualele alternative de Brexit urmează să fie anunţate după încheierea dezbaterii, la ora 21.00 GMT, a menţionat John Bercow.

Acesta a insistat totodată, evocând informaţiile că May ar avea în vedere organizarea unui al treilea vot în legislativ asupra acordului de Brexit joi sau vineri, că nu va fi de acord cu acest lucru decât dacă va fi vorba de un acord semnificativ diferit de cel respins deja de două ori de deputaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.