Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legumele şi fructele proaspete provenite de la cooperativele-partenere cu Carrefour, disponibile la raft sub eticheta 'Grădina Noastră'

clearlyveg.com
carrefour

Legumele şi fructele proaspete provenite de la cooperativele-partenere cu Carrefour, respectiv Vărăşti, Zarand, şi, din luna iulie, Brezoaele şi Însurăţei, sunt disponibile la raft sub eticheta "Grădina Noastră", cele patru cooperative asigurând distribuţia naţională a produselor, în medie, în 24 de ore de la recoltare, informează un comunicat al retailerului remis AGERPRES.

Aceste produse sunt crescute local de familiile de fermieri şi agricultori cu tradiţie din cadrul cooperativelor partenere, care beneficiază de sprijinul retailerului în termeni de planificare şi preluare recoltă.

"Ca parte a misiunii de a fi lider al tranziţiei alimentare şi a angajamentului de a oferi acces la o alimentaţie sănătoasă, susţinând în acelaşi timp comunităţile şi producătorii autohtoni, Carrefour îşi extinde amprenta locală şi lansează parteneriatul cu două noi cooperative agricole, în Brezoaele (judeţul Dâmboviţa) şi Însurăţei (judeţul Brăila), recunoscute pentru producţia de cartofi, varză şi, respectiv, pepeni. Clienţii Carrefour vor găsi fructele şi legumele proaspete, româneşti, sub eticheta Grădina Noastră. Acestea provin de la cooperativele agricole, unde sunt crescute şi îngrijite cu pricepere de familiile de fermieri şi agricultori cu tradiţie. În acest moment, retailerul colaborează cu patru cooperative-partenere (Grădina Noastră din Vărăşti, Grădina Noastră din Zarand, Grădina Noastră din Însurăţei şi Grădina Noastră din Brezoaele) şi alte 15 cooperative, care furnizează produse proaspete la nivel naţional", se arată în comunicat.

În oferta de fructe, legume şi verdeţuri marcă proprie Grădina Noastră se regăsesc, în funcţie de sezon, mărarul, ceapa verde, leuşteanul, loboda, leurda, urzicile, ridichile, salata verde, spanacul, ştevia, pătrunjelul, cartofii, usturoiul verde, gogonelele, roşiile - cherry, roz rotunde, Monterosa, inimă de bou, ardeii - Bianca, California roşu, iuţi, kapia roşu, gogoşarii, castraveţii cornichon, ţelina, guliile, dovleceii, fasolea galbenă, vinetele, varza, busuiocul, cimbrul, conopida, mazărea verde, porumbul dulce pentru fiert, morcovii, prazul, sfecla roşie, dovleacul plăcintar, merele golden şi pepenii, potrivit Agerpres.ro.

Cele patru cooperative susţin distribuţia naţională a produselor astfel încât românii să se poată bucura de prospeţime locală pe rafturile magazinelor, cu distribuţii de la minim şase ore de la recoltare până la o medie de 24 de ore.

"Parteneriatul cu cele două noi cooperative, Brezoaele şi Însurăţei, reprezintă un pas deosebit de important pentru noi, cu impact strategic în planurile noastre privind tranziţia alimentară. Susţinem prin filosofia globală Act for Food producătorii locali şi continuăm să ne extindem în mod constant oferta de produse locale sănătoase, cu scopul de a le oferi clienţilor noştri beneficiile agriculturii farm-to-fork - fructe şi legume livrate în mai puţin de 24 de ore de pe câmp la raft. Suntem lideri în zona parteneriatelor locale pe segmentul fresh şi vom continua în sensul susţinerii antreprenoriatului local şi extinderii ofertei de produse româneşti", a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Începând cu luna iulie, cele două noi cooperative intră sub umbrela Grădina Noastră şi vor asigura livrările de cartofi, varză şi pepeni în magazinele Carrefour la nivel ultra local şi regional.

Cu o experienţă de peste patru generaţii şi o suprafaţă de 85 de hectare, cooperativa Grădina Noastră din Brezoaele oferă o producţie de 2.000 tone de cartofi şi până la 1.800 tone varză. Cooperativa Grădina Noastră din Însurăţei are o experienţă de peste 20 de ani în creşterea pepenilor, având în prezent o suprafaţă de 70 de hectare şi producând până la 80 de tone de pepeni per hectar.

"Cooperativele sunt foarte importante pentru viitorul agriculturii româneşti. Susţinem asocierea în cooperative, drept dovadă cele mai noi parteneriate cu fermierii din Brezoaele şi Însurăţei, strategie prin care urmărim un triplu câştig: pentru fermieri, pentru noi, dar mai ales pentru clienţi, care primesc produse locale româneşti de calitate. Contribuţia noastră cea mai valoroasă în această ecuaţie este, pe de o parte, know-how-ul pe care îl oferim fermierilor pentru navigarea aspectelor legale privind înfiinţarea unei cooperative şi în relaţia lor cu retailul modern, şi pe de altă parte, planificarea producţiei, o condiţie esenţială în relaţia noastră. Bazându-ne pe sprijinul producătorilor locali şi ultra-locali, reuşim să satisfacem în sezon 100% cererea de fructe şi legume disponibile în România cu produse româneşti", a declarat Radu Gherman, director Achiziţii Produse Proaspete Carrefour România.

Carrefour România deţine cel mai amplu portofoliu de producători locali pe zona de alimente proaspete, cu peste 1.300 de fermieri la nivel naţional, dintre care 600 producători sunt ultralocali. Mai mult, Carrefour colaborează cu 19 cooperative, dintre care 15 ca furnizori, iar patru ca parteneri: Grădina Noastră din Vărăşti, Grădina Noastră din Zarand, Grădina Noastră din Însurăţei şi Grădina Noastră din Brezoaele. Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenţi şi cei asociaţi în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de legume şi verdeţuri de sezon din reţeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului, media fiind de peste 50%.

Doar anul trecut, peste 7.500 tone de fructe, legume şi verdeţuri produse de cooperativele Vărăşti şi Zarand au ajuns pe rafturile magazinelor Carrefour din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.