Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru

Lenovo
Lenovo

Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru

Lenovo Group Ltd are ca obiectiv creşterea vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru, după ce semnele unei îndelung aşteptate redresări a ajutat grupul chinez să raporteze un declin al profitului mai redus decât se estima, transmit Reuters şi Bloomberg, conform Agerpres.

Cel mai mare producător mondial de PC-uri se aşteaptă la o cerere "mult mai bună" în China, a anunţat directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing.

Divizia Intelligent Devices Group, care include şi dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile, a înregistrat scăderi ale profitului în fiecare trimestru de la începutul lui 2022. Cererea pentru servicii de inteligenţă artificială (AI) va stimula creşterea anul viitor, a declarat şeful Lenovo. Acesta a adăugat: "Investim foarte mulţi bani în dispozitive optimizate AI. Anul viitor, vom vedea PC-uri AI şi smartphone-uri AI. Aceste evoluţii ar putea duce la o nouă rundă de înlocuire a calculatoarelor personale".

Lenovo a raportat o scădere a profitului net de 54% în trimestrul trei din 2023, la 249,2 milioane de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 224,9 milioane de dolari. Veniturile au scăzut cu 16%, la 14,41 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor. Este al cincilea declin trimestrial al veniturilor şi a patra scădere trimestrială a profitului net, în condiţiile în care anticipata redresare a economiei chineze este sub aşteptări.

Anul acesta, acţiunile Lenovo au urcat cu aproape 50% după ce compania cu sediul în Beijing a introdus un model special de server pentru piaţa din China, unde o serie de firme locale dezvoltă servicii de inteligenţă artificiale, asemănătoare cu ChatGPT. Lenovo a precizat că dezvoltarea rapidă a aplicaţiilor AI generează numeroase noi oportunităţi.

Conform firmei de cercetare de piaţă Canalys, în trimestrul trei din 2023 livrările globale de PC-uri au scăzut cu 7%, după un declin de peste 30% la finalul anului trecut, dar ritmul declinului a încetinit în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.