Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leonardo Badea, ASF:  Vizăm acelerarea procesului de obținere a statutului de piață emergentă

leonardo badea

Consiliul ASF a aprobat în cadrul ședinței de astăzi transmiterea unei scrisori către Bursa de Valori București (BVB) prin care ASF își exprimă intenția reducerii, ulterior înființării unei Contrapărți Centrale (CCP) locale, a cotei percepute din valoarea tranzacțiilor cu instrumente financiare încheiate în cadrul BVB și care vor fi compensate printr-o CCP locală, la cel puțin 0,03% (scădere cu 50% față de valoarea actuală) și cel mult 0,02% (scădere cu 66,67%).

Vezi și: Viaţa bate filmul! Scene demne de 'Las Fierbinţi' în Buzău: Paradă cu maşina de gunoi, excavatorul şi căruţa de Ziua Naţională (VIDEO)

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) continuă politica de diminuare a taxelor și a comisioanelor percepute entităților supravegheate. Decizia de astăzi reprezintă un demers firesc în vederea îndeplinirii unuia dintre obiectivele fundamentale ale Autorității și anume dezvoltarea piețelor financiare non-bancare. Cu siguranță, hotărârea adoptată de ASF va contribui la impulsionarea tranzacțiilor pe piața de capital și va consolida premisele obținerii statutului de piață emergentă”, a declarat Leonardo Badea, Președintele ASF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.