Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leonardo Badea, presedinte ASF: Piața asigurărilor din România are in perioada urmatoare un adevarat potențial de dezvoltare!

leonardo badea asf
Anul 2017 a reprezentat un an de consolidare și continuare a dezvoltării pieței locale de asigurări cu îmbunătățiri sesizabile ale principalilor indicatori. Astfel, a continuat tendința de creștere a pieței asigurărilor din România din perspectiva volumului de prime brute subscrise, iar societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris prime în valoare de 9,7 miliarde lei, cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent.
Densitatea asigurărilor, care arată cheltuiala medie anuală a unui locuitor pentru produse de asigurare, a ajuns la o valoarea de 528 lei, ceea ce arată o îmbunătățire a percepției românilor cu privire la serviciile oferite de această piață.

ANUNŢUL DE ULTIMĂ ORĂ al liderului PSD Liviu Dragnea privind DESFIINŢAREA Pilonului II de pensii

O schimbare în tendințele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viață care a înregistrat o apreciere semnificativă, de 21%, în anul 2017 comparativ cu anul anterior. Dacă în perioada 2012 – 2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 și-a reluat creșterea, iar în 2017 creșterea sectorului de asigurări s-a datorat în principal segmentului de asigurări de viață.
Rata combinată a daunei pentru clasa A10 (RCA și CMR) a scăzut în ultimii ani de la 139% în anul 2015 până la 99,5% în anul 2017, ceea ce arată îmbunătățirea indicatorilor de profitabilitate și stabilitate financiară ai societăților de asigurare.
“O schimbare legislativă importantă pentru dezvoltarea pieței RCA a fost introducerea decontării directe. În anul 2017, au fost încheiate peste 67.000 de astfel de contracte cu un volum al primelor brute subscrise de 5,1 milioane lei. Din punct de vedere al principalilor indicatori ai regimului Solvabilitate II, toate societățile îndeplinesc cerințele necesarului de capital de solvabilitate (SCR) începând cu trimestrul II 2017”, este de parere Leonardo Badea, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.
“Toate aceste evoluții pozitive confirm, încă o data, potențialul semnificativ de dezvoltare pe care îl are piața asigurărilor din România. Acest potențial poate fi fructificat, atât prin continuarea măsurilor de stimulare ale pieței, cât și prin creșterea educației financiare și implicit a încrederii consumatorilor. Educația financiară poate conduce la creșterea gradului de conștientizare a românilor cu privire la importanța pe care o au produsele de asigurare pentru consumatori”, a concluzionat Leonardo Badea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.