Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leordean: Penitenciarul Mărgineni a respectat legislaţia privind acordarea asistenţei medicale în cazul lui Omar Hayssam

omar hayssam

Penitenciarul Mărgineni a respectat legislaţia referitoare la acordarea asistenţei medicale în cazul lui Omar Hayssam, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al acestei unităţi de detenţie, Viviana Leordean. Ea a menţionat că acesta a fost dus la spitalul din Târgovişte, iar ulterior penitenciarul a respectat decizia medicilor de a fi transferat la o altă unitate spitalicească de stat.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache, a arătat că Hayssam este în stare stabilă. "A fost transferat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică pentru stabilirea unei conduite terapeutice adecvate. Este în stare stabilă, este monitorizat. A fost transferat pentru că la spitalul din Târgovişte nu exista personal medical specializat pe problema lui. A fost transferat pentru investigaţii", a precizat Enache pentru AGERPRES.

Sirianul Omar Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgovişte, unde a primit diagnosticul de insuficienţă renală, a stat internat câteva ore şi a fost transferat miercuri dimineaţă la o unitate medicală din Bucureşti, a declarat, pentru AGERPRES, conducerea spitalului judeţean. "S-a constatat că are o insuficienţă renală şi a necesitat transferul într-o clinică de specialitate din Bucureşti, respectiv 'Carol Davila''', a spus directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

Hayssam a fost însoţit la spitalul din Târgovişte de luptători ai trupelor speciale, iar cât timp i s-au făcut analizele, acesta a fost păzit. Omar Hayssam îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. El a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Totodată, Hayssam a fost condamnat în 2015 de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.