Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L'Equipe anunță ce jucători pot participa la Australian Open, chiar dacă sunt nevaccinați

Simona Halep Australian Open

L'Equipe a anunţat că a intrat în posesia unui document, potrivit căruia jucătorii şi jucătoarele de tenis care au suferit de Covid-19 după 31 iulie pot participa la Australian Open, informează lesoir.be.

Aceste situaţii sunt considerate excepţii medicale, potrivit sursei citate.

Jucătorii au primit o informare de la organizatorii turneului cu privire la scutirile medicale de la vaccinare care le permit să concureze la primul grand slam din 2022, programat între 17 şi 30 ianuarie. Astfel, sportivii care nu sunt vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi cu schemă completă vor putea evolua la Australian Open cu un certificat de excepţie medicală.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuie solicitată de urgenţă până vineri, 10 decembrie, cel târziu.

Liderul ATP, Novak Djokovici, nu se încadrează în această categorie, deoarece el a fost infectat în iunie 2020. Cu toate acestea, el a fost selecţionat în lotul Serbiei pentru Cupa ATP, care va deschide sezonul de tenis la Sydney, la începutul lunii ianuarie, conform anunţului de marţi al organizatorilor.

Djokovici a lăsat să planeze îndoiala cu privire la participarea lui la Australian Open, refuzând să spună dacă este vaccinat, condiţie impusă pentru intrarea în ţara de la Antipozi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.