Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leş: MApN îşi propune semnarea tuturor celor opt programe de achiziţii

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

MApN vizează semnarea, în cursul acestui an, a tuturor cele opt programe de înzestrare a Armatei, pentru care s-a solicitat şi avizul Parlamentului, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, marţi, la Senat. "Toate programele pe care le avem pe înzestrare depăşesc o sumă foarte mare. Am primit avizul pentru toate cele opt scrisori pe care le-am trimis, vom porni procedurile pentru achiziţii şi, în cursul acestui an de zile, sperăm să semnăm cât mai multe din cele opt", a afirmat Leş, la finalul discuţiilor purtate cu membrii comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor pe chestiuni legate de programele de înzestrare a Armatei.

Întrebat care dintre programele de achiziţii ar urma să fie parafate în acest an, ministrul a spus: "Sistemul de apărare antiaeriană, sistemul de lansare rachete, transportorul 8x8 şi 4x4, capabilităţile C4ISR, modernizarea maşinii de luptă a infanteriei, corvetele multifuncţionale". "Sunt cele opt programe, dorinţa noastră este să le semnăm, bineînţeles că procedura este una destul de lungă", a explicat Leş.

Ministrul a precizat că suma destinată în următorii ani pentru programele de înzestrare este "una foarte mare, pentru că tehnica militară costă". Leş nu a putut să confirme suma de nouă miliarde de euro vehiculată în acest sens, dar a precizat că "discutăm de cei 2% din PIB (alocaţi bugetului Apărării în 2017 - n.r.)".

Audierea lui Gabriel Leş în comisiile parlamentare reunite de specialitate, survine unui memorandum transmis Parlamentului prin care a solicitat obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a Armatei. Birourile permanente reunite au trimis, marţi, documentul comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform Agerpres. Potrivit memorandumului, "creşterea bugetului MApN, începând cu anul 2017, la 2% din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României şi în concordanţă cu iniţiativele prioritare ale MApN aferente Programului de guvernare 2017 - 2020".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.