Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leslie Bricusse, compozitorul unor teme muzicale din seria James Bond, a murit la 90 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Compozitorul Leslie Bricusse, ale cărui creaţii muzicale apar în unele dintre cele mai emblematice filme din seria cinematografică "James Bond", a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, informează DPA, arată Agerpres.

Decesul artistului, recompensat de-a lungul carierei cu două premii Oscar şi un premiu Grammy, a fost anunţat de fiul său, Adam Bricusse, care nu a dezvăluit însă şi cauza acestuia.

"Vă rog să ridicaţi un pahar în cinstea sa", a scris fiul compozitorului britanic într-un mesaj publicat pe Facebook.

Alături de Anthony Newley, Bricusse a compus coloana sonoră de la "Willy Wonka and the Chocolate Factory" (1971), în care rolul principal a fost jucat de Gene Wilder.

Originar din Londra, Bricusse a făcut echipă cu Newley şi pentru a compune versurile temei muzicale din "Goldfinger" (1964), unul dintre cele mai populare filme din seria "James Bond". Mai târziu, Bricusse a scris versurile pentru o altă temă muzicală a unui film din seria "007", "You Only Live Twice" (1967), cu Sean Connery în rolul principal.

Muzicianul britanic a semnat coloana sonoră şi scenariul peliculei "Doctor Doolittle" (1967), care l-a avut în rolul principal pe Rex Harrison. O melodie din acel film, "Talk to the Animals", a câştigat premiul pentru cel mai bun cântec original la gala Oscar din 1968, aducându-i lui Bricusse primul dintre cele două Oscaruri pe care le-a obţinut de-a lungul carierei. Al doilea a venit în 1982 pentru "Victor/Victoria", recompensat cu Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În total, Leslie Bricusse - care a fost căsătorit cu actriţa Yvonne Romain - a fost nominalizat de 10 ori la Oscar şi a câştigat, de asemenea, premiul Grammy la categoria "cântecul anului" cu piesa "'What Kind of Fool Am I?" în 1963. Artistul britanic a primit şi cinci nominalizări la premiile Tony datorită unor musicaluri de succes jucate pe Broadway, precum "Jekyll&Hyde".

Leslie Bricusse a fost inclus în Songwriters Hall of Fame în anul 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.