Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Letonia a blocat accesul la 71 de site-uri ale unor mass-media din Rusia

www

Letonia a blocat accesul la 71 de site-uri ale unor posturi TV şi altor mass-media ruse, invocând că acestea sunt o ameninţare pentru securitatea naţională, informează miercuri agenţia EFE.

Organismul leton de reglementare în sectorul mass-media a transmis că, dată fiind invazia Rusiei în Ucraina, ''nu vede posibilitatea ca aceste pagini să fie disponibile pe teritoriul leton în aceste circumstanţe''.

Şi instituţia similară din Estonia vecină a anunţat în aceeaşi zi că a interzis şapte site-uri ruseşti, iar mai multe mass-media locale au anunţat că respectiva instituţie de reglementare a blocat publicarea de către mai multe site-uri ruseşti a declaraţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin, ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov şi ale liderului cecen Ramzan Kadîrov, potrivit Agerpres.ro.

Atât Letonia cât şi Estonia, foste republici sovietice acum membre ale NATO şi UE, au minorităţi ruse, care urmăresc presa rusească şi, după cum afirmă unii analişti, sunt atrase de o ''sferă informaţională'' separată.

Autoritatea letonă de reglementare în sectorul mass-media nu a publicat încă lista celor 71 de site-uri interzise, dar se aşteaptă ca printre acestea să fie şi paginile de internet ale celor 18 posturi TV a căror retransmitere a fost interzisă în Letonia pe 7 martie, interdicţie care până în prezent putea fi ocolită de utilizatori accesând site-urile acelor posturi sau cu ajutorul receptorilor prin satelit.

În cazul celor din urmă, respectiva autoritate letonă a amintit că amendamente legislative adoptate recent permit sancţionarea individuală a persoanelor care accesează conţinuturi interzise folosind decodoare şi receptoare prin satelit.

Televiziunea publică letonă oferă conţinuturi în limba rusă pentru minoritatea rusofonă, dar care nu reflectă punctul de vedere al Moscovei. Partidul naţionalist care face parte din coaliţia de guvernare se opune creării unui serviciu independent în limba rusă în cadrul televiziunii naţionale sau creşterii finanţării pentru mass-media locale în limba rusă, invocând necesitatea menţinerii limbii letone ca unica limbă de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.