Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leul se apropie de recordul negativ în fața euro. BNR semnalează partea plină a paharului

Agerpres
BNR

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat vineri la Antena 3 că spre deosebire de alte monede din regiune, leul a avut o depreciere mică în pandemie, în contextul în care leul este foarte aproape de cea mai slabă valoare înregistrată în fața monedei euro.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,8747 lei, în scădere cu 0,01 de bani, faţă de cotaţia precedentă, de 4,8748 lei. Euro a atins maximul istoric în faţa leului pe 25 septembrie 2020 - 4,8750 lei/euro, la cursul BNR.

„Noua ni se pare ca avem variatii foarte mici, la a patra cifra dupa virgula, vorbim mai degraba de un platou pe care se afla moneda nationala. Variatiile sunt firesti pentru moneda nationala in functie de cerere si oferta si aceste mici modificari ale cursului nu fac decat sa arate ca este o moneda vie. Avem variatii la a treia sau a patra cifra dupa virgula, sunt lucruri firesti. Leul a trecut bine prin pandemie, deprecierea a fost mai mica de 2%, in timp ce alte monede din regiune, precum forintul sau zlotul, s-au depreciat si cu 10%”, a declarat Dan Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.