Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leul, tot slab

lei-vechi

În prima zi bancară a anului, euro a fost cotat la aproape 4 lei şi 50 de bani. Este cea mai slabă poziţie a monedei naţionale în faţa celei europene începând din martie anul trecut, relatează Digi24.

Dar deprecierea cea mai importanta este faţă de dolarul american. Leul a pierdut aproape nouă bani, asfel că moneda americană a ajuns la o cotaţie de 3 lei şi 77 de bani. Este cel mai mare nivel înregistrat de dolar după 3 august 2012.

Sunt mulţi comentatori care pun deprecierea monedei naţionale pe seama agitaţiei create de discuţiile despre ieşirea greciei din zona Euro. Consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune însă că nu sunt motive de panică şi că leul evoluează pe o piaţă valutară stabilă.

„Aceste două monede, euro şi dolarul, puse faţă în faţă, nu sunt decât două hârtii de turnesol pe care se întipăreşte realitatea din Europa la această oră”, spune Adrian Vasilescu.

„Leul nu este expus, pentru că leul nu e în acest joc. Leul, în momentul de faţă, evoluează pe o piaţă stabilă”, asigură consilierul guvernatorului BNR. „2015 va fi şi el un an al stabilităţii pe piaţa valutară, dacă nu se strică jocul internaţional prea tare”, a adăugat oficialul BNR.

Urmăriți în materialul video de mai sus explicațiile complete ale lui Adrian Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.