Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lewis Hamilton spune că la Austin erau neconforme şi monoposturi care nu au fost controlate

Skysports
Hamilton Ferrari

Lewis Hamilton a declarat, joi, că nu doar monopostul său Mercedes şi Ferrari-ul lui Charles Leclerc au fost în neregulă la Marele Premiu al Statelor Unite, la Austin, şi a cerut un sistem mai corect de verificări după cursă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Septuplul campion mondial a pierdut locul al doilea, iar Leclerc locul al şaselea, din cauza unei nereguli la maşină în cursa de duminica trecută.

Ambele echipe şi-au acceptat pedeapsa şi au dat vina pe formatul de sprint, cu o singură sesiune de antrenamente, şi pe pista cu denivelări.

Cu toate acestea, doar patru din cele 15 maşini care au terminat cursa au fost verificate pentru încălcarea respectivă.

Nu au fost verificate maşinile lui George Russell de la Mercedes şi a lui Carlos Sainz de la Ferrari, care au beneficiat de descalificarea coechipierilor lor, urcând pe locul cinci, respectiv trei.

"Am auzit din diferite surse că au existat multe maşini care nu au fost testate şi care erau, de asemenea, în neregulă", a declarat Hamilton înainte de cursa din acest weekend din Mexic. "Pentru mine trebuie să existe un fel de structură mai bună în ceea ce priveşte asigurarea faptului că este corect pentru toată lumea."

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a precizat într-un comunicat că un număr de maşini sunt selectate aleatoriu pentru a li se verifica diferite zone după cursă. Având în vedere constrângerile de timp, este imposibil să se verifice fiecare maşină pentru aceleaşi potenţiale încălcări, a adăugat FIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.