Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LG Electronics reorganizează divizia de telefonie mobilă pentru a concura mai bine cu producătorii chinezi

Grupul sud-coreean LG Electronics a anunţat luni reorganizarea diviziei sale de telefonie mobilă, pentru a spori externalizarea pe segmentul scăzut şi mediu al smartphone-urilor sale, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Analiştii apreciază că decizia LG reprezintă o încercare de a reduce costurilor şi de a concura cu rivalii din China.

Divizia de comunicaţii mobile a LG, care a raportat pierderi operaţionale în ultimele 22 de trimestre, a creat un nou sistem pentru producţia modelului original (ODM), a anunţat un purtător de cuvânt al grupului sud-coreean. Acesta se referă la externalizarea designului şi producţiei de smartphone-uri, pe produse fiind afişată eticheta LG.

Citește și: Cine este 'ultrasul' George Simion, liderul partidului AUR: o viață în peluză și promotor al mișcării naționaliste

De asemenea, vor fi închise unele centre de cercetare şi producţie, deoarece compania se concentrează pe producţia de telefoane mobile premium pe plan intern, urmând ca cele de pe segmentul scăzut şi mediu să fie realizate prin ODM.

În trimestrul trei din 2020, LG nu era nici măcar în top şapte pe piaţa globală a smartphone-urilor, deşi în 2013 era pe locul trei. Grupul sud-coreean a pierdut teren în faţa rivalilor din China: Huawei, Xiaomi, Oppo şi Vivo, apreciază analiştii de la Counterpoint.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.