Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu a fost reclamată la DNA

Lia-Olguta-Vasilescu

Mai multe persoane fizice din Craiova, beneficiari ai legilor reparatorii, în calitate de foşti proprietari sau moştenitori ai foştilor propietari de pe raza judeţului Dolj, au sesizat Direcţia Natională Anticorupţie Bucureşti cu o plângere penală împotriva numiţilor ROTARU MIHAI, ANDRICI ADRIAN, OLGUŢA VASILESCU, dar şi a unor persoane din conducerea ANRP.

În cadrul acestei plângeri petenţii au reclamat săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu şi spălare de bani.

Astfel că, aceştia consideră că, deşi sunt beneficiari ai Legii 247/2005 Titlul VII de foarte mulţi ani, nici până în prezent nu li s-a emis titlul de despăgubire pe motivul că fondul destinat de Guvern pentru plata acestor despăgubiri, constând în capitalul de la Fondul Proprietatea sau despăgubiri băneşti, S-A EPUIZAT.

Pe de altă parte, în perioada când aceştia au aşteptat să le vină rândul în a primi despăgubirile cuvenite, contrar Legii, persoane cu atribuţii decizionale din ANRP şi Comisia Centrală au acordat, peste rând şi în cuantum supraevaluat, despăgubiri către ANDRICI ADRIAN, ROTARU MIHAI, soţia şi sora acestuia - în valoare de peste 150 milioane LEI.

Astfel că, în loc ca aceste despăgubiri să se plătească în ordinea stabilită şi în cuantumul stabilit de lege, banii au fost repartizaţi abuziv discreţionar către persoanele mai sus menţionate, dar şi către alte persoane de acest gen. Prin aceste fapte prejudiciindu-se interesele directe ale petenţilor.

Mai mult, petenţii reclamanţi consideră că LIA OLGUŢA VASILESCU, în calitate de Primar al Municipiului Craiova, prin exercitarea frauduloasă a atribuţiunilor de serviciu şi în complicitate cu consilierii Municipiului Craiova, au încheiat cu ROTARU MIHAI, ANDRICI ADRIAN şi societatea comercială BLUE LIONS CAPITAL S.A. Bucureşti un contract de asociere, contrar prevederilor legale, în vederea desfăşurării unei activităţi sportive.

Petenţii consideră că în realitate acest contract este unul simulat, creat cu scopul ca ROTARU MIHAI, ANDRICI ADRIAN, dar şi ceilalţi făptuitori să "recicleze" sumele de bani provenite din infracţiunile săvârşite la ANRP.

Persoanele petiţionare s-au constituit parte civilă cu suma de circa 20 milioane EURO, sumă ce reprezintă valoarea despăgubirilor care li se cuvin, la care se vor adăuga penalităţi de întârziere până la data efectivă a plăţii, scrie editie.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.