Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu știe ce va face Klaus Iohannis când va vedea Legea Pensiilor: 'Sunt absolut convinsă'

Klaus Iohannis Lia Olguta Vasilescu Iohannis Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu spune că în septembrie, Legea Pensiilor va fi trimisă în Parlament! Însă, ministrul Muncii e convinsă că președintele Klaus Iohannis va ataca legea la CCR, așa cum a făcut cu foarte multe legi trimise la promulgare.

”Sunt absolut convinsă că va fi atacată de Klaus Iohannis la CCR. Nu a fost zi în care Klaus Iohannis să nu facă asta. Noi ne așteptăm și la asta.Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, pentru că se schimbă și formula de calcul și vor avea de câștigat pensionarii.

Citește și: Mascații au făcut prăpăd! Acțiuni în masă ale băieților specializați pe criminalitate economică

Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică, cu activitatea foarte intensă pentru noi, pentru că avem secretari de stat care sunt pregătiți să meargă în județe să le explice oamenilor. După care va veni la Guvern pentru avize de la ministere, ministerul de Finanțe și altele, se propune ca hotărâre de Guvern și apoi se duce spre Parlament. La mijlocul săptămânii (o vom prezenta –n.r.). E foarte posibil să sufere modificări și atunci cifra să fie mai mica sa mai mare (cifra de impact bugetar –n.r.). Da( vom cheltui de două ori pe pensii decât cheltuim acum -n.r.). Sunt bani. A fost vreun moment de când am fost la guvernare când nu au fost bani de pensii și salarii? Domnul Iohannis este într-o campanie electroală perpetuă și nu cred că îl interesează nici pensionarii, nici salariații.

Domnul președinte am înțeles că are părinții pensionari în Germania, deci s-ar putea să nu știe cum au crescut pensiile în România. Dar noi putem să îi trimitem niște copii după taloanele de pensii ca să vadă și el cum au crescut pensiile. Nu există posibilitatea să scadă pensiile. Există chiar un articol în lege care prevede că dacă pensia recalculată trebuie să fie mai mică, va rămâne pensia aflată în plată.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Citește și: Delia se joacă cu banii! Câți bani câștigă artista dintr-un spectacol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.