Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu anunţă o lege specială pentru pensia minimă garantată, fiind vorba de o categorie de asistaţi sociali

www.romaniatv.net
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că este necesară adoptarea unei legi speciale pentru pensia minimă garantată, pentru că beneficiarii sunt persoane care nu au stagiul minim de cotizare de 10 ani, fiind o categorie de asistaţi sociali.

Întrebată despre faptul că a declarat că persoanele care nu au cotizat minimum 10 ani la pensii vor fi catalogate ca asistaţi sociali, Olguţa Vasilescu a precizat: ”Aşa sunt şi la ora actuală, pentru că generic li se spune pensionari. De fapt, beneficiază de aşa-numita pensie minimă garantată şi, neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani, ei nu sunt nici la ora actuală catalogaţi ca pensionari. Ne gândim şi la ei, ca dovadă că anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minimă garantată, de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetată o creştere de încă 30%, până la suma de 640 de lei, dar este foarte adevărat că vor trebui să beneficieze de o legislaţie proprie, pentru că nu pot creşte pe punctul de pensie la fel ca ceilalţi pensionari, care vor trebui să aibă pensii mai mari, pentru că au cotizat mai mult. E normal să fie aşa”.

Ea a spus că, în ceea ce priveşte pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani, va fi o discuţie separată pe Legea pensiilor. ”Ei vor creşte pe punctul de pensie şi evident că pentru ei majorările trebuie să fie altele decât în ceea ce priveşte pensia minimă garantată. Dar nu i-am scăpat din vedere nici pe cei care sunt la pensia minim garantată, ca dovadă faptul că doar în doi ani creşterile sunt de 60%”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai declarat că nu vrea să dea niciun termen privind finalizarea proiectului noii legi a pensiilor.

”Eu nu vreau să dau niciun fel de termene, pentru că este vorba de o lege foarte amplă, o lege care trebuie foarte bine lucrată, foarte bine analizată şi, din punctul meu de vedere, e o lege care trebuie să stea mult şi în dezbaterea publică şi este o lege care trebuie să aibă acordul tuturor factorilor politici, pentru că dacă ne apucăm să o schimbăm după patru ani de zile e clar că nu va fi bine şi nu va ajuta nimănui”, a afirmat Vasilescu, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.