Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu, atac la protestatarii din Piaţa Victoriei: 'E un miting ilegal. Nu văd ce ar putea să justifice astfel de manifestări'

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că nu înțelege care sunt nemulțumirile protestatarilor din Piața Victoriei și că nu există justificare pentru manifestările participanților. Ministrul a mai spus că acest miting este „aruncat în cârca diasporei”, transmite Mediafax.

„E un miting ilegal și Jandarmeria trebuie să-și facă datoria. (...) Eu nu-mi aduc aminte de vreun miting de protest în niciun caz de unul atât de violent împotriva unui guvern atunci când s-au tăiat 25% din salarii, s-au impozitat pensiile, când s-au închis spitale. Nu văd ce ar putea să justifice astfel de manifestări. Acest Guvern face eforturi foarte mari să pună în aplicare un program de guvernare care a fost votat de cetățeni, de majoritatea cetățenilor. Nu de o minoritate care, întâmplător, e azi atât de violentă în stradă. Eu nu cred că acolo este diaspora. Acesta e un alt subiect. Am mulți prieteni în străinătate, nu au niciun gând să vină la un astfel de miting”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Vezi şi: 10 reguli ale medicinei indiene: Cum să-ţi păstrezi organismul tânăr

Ministrul Muncii a mai subliniat că a auzit că unele partide au plătit microbuze pentru a fi aduși protestatari la București,

„Știu că din zona Olteniei, s-au plătit microbuze, autocare, de la partidele politice, ca să vină. (...) Mitingul PSD a fost asumat, acolo nu a fost adus nimeni cu forța. Nu vorbim de un miting care se aruncă în cârca diasporei. (...) Care sunt nenulțumirile, pentru că eu nu aud decât o înjurătură? De câteva luni încoace, o singură înjurătură la adresa partidului de guvernământ”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Mai mulți manifestanți și jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele de la manifestația din fața Guvernului, au anunțat oficialii ISU București-Ilfov. Cele mai frecvente acuze ale persoanelor care au fost în grija pompierilor SMURD au fost lipotimiile și iritații ale ochilor sau iritații de căi aeriene, precizează reprezentanții ISU București-Ilfov.

Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spațiul din fața Guvernului și au forțat gardurile, aruncând în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, aceștia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

Vezi şi: DEFECTELE celor care NU se vor căsători niciodată. Te regăsești? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.