Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru PNL: s-a pus în mișcare planul de RĂZBUNARE al PSD

Mediafax
vasilescu-olguta-lia

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat, miercuri, că PSD va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020 cu amendamente, precum dublarea alocațiilor copiilor, așa cum a făcut PNL când era în opoziție.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

„O să vedem cum ă să vă închideți bugetul, că o să mai venim și noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocațiilor copiilor, de exemplu, așa cum ați fpăcut și dumneavoastră în opoziție”, a spus Lia Olguța Vasilescu, în Plenul Camerei Deputaților, către liberali, informează Mediafax.

Parlamentul a votat în luna februarie, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, de la 1 martie. Propunerea PNL a trecut cu ajutorul UDMR, într-un moment în care aleşii PSD nu erau majoritari în sală. Sursa de finanţare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democraţii au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanţare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocaţiei pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era iniţiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanţarea creşterii alocaţiei pentru copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.