Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu: Pilonul II de pensii poate fi Caritas. După 10 ani de contribuție, primești 46 de lei pe lună la pensie

National
Olguta Vasilescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu (PSD), a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca dupa 10 ani de contributie la Pilonul II de pensii, un roman va primi in medie 46 de lei la pensie si ca fondurile private de pensii pot fi un 'Caritas'.

„Cresterea contributiei la 6% pentru pilonul II de pensii afecteaza pensia de stat, pentru ca se dimineaza procentul cotizat pentru pilonul I. Nu pilonul I e Caritas, ca statele nu dau niciodata faliment, ci pilonul II poate fi Caritas. Dupa 10 ani de contributie la Pilonul II, e informatie pretioasa, in contul mediu al unui roman s-au strans 6.671 de lei. Daca maine ar iesi la pensie si ar trebui sa primeasca 12 ani pensie, speranta de viata medie calculata, rezulta o pensie lunara de 46 de lei, adica 10 euro, asta este pensia medie pe Pilonul II. Daca s-ar dubla inseamna o pensie de 20 de euro. Cine se asteapta la o pensie decenta care sa compenseze pensia de stat se insala amarnic”, a zis Lia Olguta Vasilescu.

Vezi si: Primul ministru care anunță DISPONIBILIZĂRI masive: '15% dintre angajați PLEACĂ!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.