Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu şi-ar dori ca multinaţionalele să meargă şi în alte zone ale ţării: 'Acolo unde e şomajul mare'

www.romaniatv.net
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, vrea 'să pună la punct' multinaţionalele. Aceasta spune că Guvernul trebuie să aibă o altfel de politică în privinţa acestora. Dacă până acum, firmele străine şi-au deschis sucursale unde au vrut în ţara noastră, de aici încolo Vasilescu vrea să schimbe foaia. Multinaţionalele trebuie să ajungă şi în zonele mai puţin dezvoltate unde şoajul este extrem de ridicat.

Citește și: S-a aflat! Cât de bogat este secretarul de stat Raed Arafat și ce venituri are acesta

"Statul român nu a avut o politică pusă la punct. A lăsat firmele străine să se aşeze unde vor ele. Firmele româneşti nu au avut loc la ajutoare de stat. Au făcut eforturi mari să supravieţuiască unei concurenţe neloiale. Majoritatea firmelor din străinătate s-au aşezat în partea de Vest. Nu e vina lor, a fost o politică a statului român. Trebuia să impună zona unde trebuie să meargă acele firme. Să li se dea facilităţi, dar să se aşeze unde e şomajul mare", a spus Olguţa Vasilescu la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea! Refuzul care îi dă peste cap planurile .

Ministrul Muncii lansează un atac dur şi la adresa BNR. Vasilescu spune că nu Guvernul este de vină pentru creşterea ROBOR. "ROBOR nu are legătură cu guvernarea. Banca Naţională a României a scăzut cu 20% garanţia pe care trebuia să o depună băncile. Aşa şi-au externalizat profitul. În felul acesta a crescut ROBORUL", a tunat Vasilescu.

Citește și: Declaraţii incendiare făcute de omul săptămânii în Parlamentul European! Reacţii pe subiectele momentului

Vasilescu are un mesaj dur pentru contestatarii Guvernului. "Noi nu ne-am împrumutat pentru pensii şi salarii. Am avut un deficit sub 3% şi aşa va fi şi anul viitor că am văzut tot felul de oameni care spun că vine urgia", a asigurat ministrul, care în final a avut un mesaj şi pentru români. "Le urez tuturor românilor să aibă sănătate, dar şi noroc. La mulţi ani! E nevoie şi de noroc pentru că sănătate au avut şi cei de pe Titanic", a încheiat Vasilescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.