Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguța Vasilescu uimește: Avem peste 6,3 milioane de angajați. În Revisal nu sunt prinși funcționarii publici, polițiștii, militarii

Olguta Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a anunțat, marți seara, la Antena 3, într-un interviu acordat lui Radu Tudor, că numărul angajaților din România nu e cel din Revisal, ci mult mai mare. Dacă în Revisal sunt înregistrate peste 6,3 milioane de contracte de muncă, Vasilescu spune că acolo nu sunt prinși funcționarii publici, cei din poliție și din armată.

Ministrul Muncii spune că România se confruntă cu o mare lipsă a forței de muncă, iar în țară vor ajunge angajați din Vietnam și Sri Lanka.

Citește și: Total neașteptat! Unde au lucrat părinții Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea

”Numărul din Revisal nu e cel real. Acolo nu sunt prinși bugetarii, cei din poliție, din armată. România are mult mai mult decât 6,3 milioane de angajași. Avem o problemă uriașă în construcții. Avem nevoie mare de forță de muncă. România e în criză de oameni care să muncească. Problema noastră cea mare e deficitul de forță de muncă. Șantierele sunt goale în construcții. Pleacă în străinătate. De aia avem șantierele pentru autostrăzi goale. Pe județele de graniță e o cerere disperată de forță de muncă, acolo șomajul e zero. Eu nu vreau străini în România, vreau să muncească românii, dar e o presiune foarte mare. Ni se cer oameni din străinătate, din afara UE. La modă e acum Vietnam, Sri Lanka, asta cer patronii, muncitori de acolo. Ei trebuie să le dea acelor străini salariul mediu pe economie, iar eu le-am spus să le dea românilor salariul mediu.”, a spus Vasilescu.

Citește și: Cine are cele mai multe victorii la Exalton până acum! El ar putea câștiga 100.000 de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.