Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Savonea are zilele numărate: Încă 4 membri ai Consiliului o contestă

Inquam Photos / Octav Ganea
savonea la csm

Patru membri CSM au transmis, încă din luna martie, președintelui Consiliului Lia Savonea o solicitare similară cu cea a ministrului Justiției Ana Birchall, aceea de a informa în timp util cu privire la zilele în care sunt desfășurate ședințele de plen, pentru a-și organiza programul activităților, potrivit mediafax.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Membrii CSM Andrea Chiş, Tatiana Toader, Cristian Mihai Ban şi Florin Deac au transmis, în luna martie, o scrisoare către președintele Consiliului, Lia Savonea, prin care cer respectarea termenului de 3 zile, prevăzut de lege, pentru publicarea ordinii de zi a ședințelor.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

„Tot în vederea previzibilităţii, vă solicităm să stabiliţi zilele în care se desfăşoară şedinţele Plenului şi ale Secţiei de judecători, precum şi orele de începere a acestor şedinţe, întrucât am constatat că acestea se stabilesc în mod total imprevizibil. Având în vedere împrejurarea că dumneavoastră, în calitate de preşedinte, cunoaşteţi sau aveţi obligaţia să cunoaşteţi lucrările aflate pe rolul consiliului, vă solicităm să stabiliţi ordinea de zi cel puţin orientativă a şedinţelor Plenului şi ale Secţiei de judecători pe termen de o lună cel puţin. Menţionăm că solicităm să vă îndepliniţi aceste atribuţii pentru a asigura condiţiile necesare în vederea respectării transparenţei activităţii consiliului, participării asociaţiilor profesionale şi a colegilor interesaţi la lucrările consiliului, precum şi în vederea asigurării posibilităţii studierii în timp util a acestor lucrări de către membrii consiliului, pentru a ne putea exercita atribuţiile prevăzute de lege, în cunoştinţă de cauză fiind cu privire la lucrările aflate pe ordinea de zi”, se arată în scrisoarea transmisă de membrii menționați.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Potrivit acestora, nu pot să-și stabilească un program al altor activități pe care le au în calitate de membri din cauza „modului imprevizibil în care sunt stabilite şedinţele Plenului şi ale Secţiei de judecători, precum şi ordinea de zi a acestora”.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis conducerii Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care adresează rugămintea să fie stabilită o zi fixă pe săptămână pentru plen, astfel încât să nu se suprapună cu zilele când participă la ședințele de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.