Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Savonea se implică în cazul de la Caracal: 'CSM urmează să sesizeze instituțiile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Lia savonea

Alexandru Cumpănașu a anunțat, luni, că a discutat cu președintele CSM, Lia Savonea, care i-a spus că în timp scurt va decide ce instituții va sesiza pentru verificarea modului în care s-a făcut ancheta la Caracal.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a anunțat, în fața CSM, că a discutat cu președintele instituției și i-a adus la cunoștință informații privind ancheta de la Caracal.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

„În ceea ce privește discuția cu doamna Lia Savonea, (...) i-am explicat, dincolo de ceea ce am scris în această sesizare și contextul acestei sesizări, și multe alte lucruri pe care dumneaei, în calitate de președinte al CSM ar trebui să le știe despre modul în care a funcționat această anchetă la Caracal. Din păcate, din punctul meu de vedere, DIICOT-ul prin procurorii de caz și-au bătut joc de competența lor, și-au bătut joc de munca lor și, ceea ce eu sper din tot sufletul, este ca instituțiile care îi vor cerceta, probabil din partea CSM-ului, aici e treaba doamnei președinte pe cine deleagă sau cui îi dă delegarea de a face această investigație cu privire la activitatea procurorilor în acest caz, dar, din punctul meu de vedere, dacă acești oameni o vor ține cu omorul sau cu exploatarea sau cu răpirea în exploatare proprie, se reinventează dreptul, se reinventează legile, se reinventează conceptele. Este pur și simplu aberant”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

Cumpănașu speră ca în urma anchetei cerute de Savonea „să se constate că DIICOT-ul are și piste de trafic de persoane și de competența lor, adică de crimă organizată. În acest moment nu avem aceste indicii. Singurele chestii care au venit de la DIICOT au fost cele legate de omor și atât”.

Cumpănașu a anunțat și că, în scurt timp, Savonea va decide ce instituții va sesiza.

„În discuția cu doamna președinte Savonea, a spus că într-un timp destul de scurt va decide și va anunța și public ce instituții au fost sesizate de domnia sa pentru a verifica din partea CSM ce au făcut procurorii DIICOT în acest caz”, a mai spus Cumpănașu.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.