Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liban: În faţa impasului, Emmanuel Macron anunţă o 'schimbare de metodă'

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat, joi, că este necesar "să schimbe abordarea" în Liban, în continuare fără guvern şi scufundat într-o criză socio-economică fără precedent, acuzându-i indirect pe oficialii libanezi că au eşuat în îndeplinirea responsabilităţilor lor, notează AFP, potrivit AGERPRES.

"Timpul testului de responsabilitate se apropie de sfârşit şi, fără îndoială, este foarte clar că în următoarele săptămâni va trebui să schimbăm abordarea, metoda", a declarat fără alte detalii şeful statului francez care încearcă de mai multe luni, fără succes, să obţină formarea unui guvern în Liban şi implementarea reformelor.

"Nu putem lăsa poporul libanez în situaţia în care se află", a continuat preşedintele francez în cursul unei conferinţe de presă cu omologul său israelian, Reuven Riblin.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

"Trebuie să facem totul pentru a evita prăbuşirea ţării şi, prin urmare, să accelerăm formarea unui guvern şi reformele necesare", a spus el, reiterând ataşamentul său "faţă de poporul libanez".

La aproape şapte luni după explozia care a devastat portul Beirut şi a distrus cartiere întregi ale capitalei, la 4 august, Libanul este încă scufundat în paralizie politică, în timp ce ţara se scufundă economic şi este zguduită de numeroase manifestaţii şi dezordine.

Guvernul a demisionat după explozie, dar gestionează în continuare problemele curente. Saad Hariri, numit prim-ministru la sfârşitul lui octombrie, încă nu a reuşit să-şi alcătuiască echipa, într-o ţară obişnuită cu negocieri politice interminabile.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost de două ori la Beirut după explozie şi şi-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de situaţia blocată, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.