Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul este mulţumit de proiectul final al acordului asupra frontierei maritime cu Israelul

fpri.org
israel-liban

Libanul a primit un proiect final al unui acord de frontieră maritimă cu Israelul, mediat de SUA, care satisface toate cerinţele Beirutului şi ar putea la un acord istoric, a declarat negociatorul principal libanez Elias Bou Saab pentru Reuters preluat de agerpres.

"Dacă totul merge bine, eforturile lui Amos Hochstein ar putea duce iminent la un acord istoric", a spus Bou Saab la câteva minute după ce a primit proiectul final de la Hochstein, oficialul american angajat de mai multe luni într-o navetă diplomatică menită să pună capăt disputei.

Cu un domeniu de aplicare limitat, acordul ar atenua preocupările de securitate şi economice ale ambelor ţări, a căror istorie comună este plină de conflicte.

Acordul va rezolva o dispută teritorială în extremitatea estică a Mării Mediterane, într-o zonă în care Libanul îşi propune să exploreze pentru a găsi gaze naturale şi în apropierea apelor în care Israelul a identificat hidrocarburi ce pot fi comercializate.

"Am primit cu câteva minute în urmă proiectul final... Libanul a considerat că acesta ţine cont de toate cerinţele Libanului şi credem că cealaltă parte ar trebui să considere la fel", Bou. a spus Saab.

Israelul a respins săptămâna trecută o serie de amendamente de ultimă oră la acord, ceea ce a părut să pună în pericol eforturile de lungă durată depuse pentru negocierea unei înţelegeri. Părţile au fost în contact strâns prin intermediul mediatorului american în ultimele zile în efortul de a rezolva neînţelegerile rămase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.