Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul își alege parlamentul pe 15 mai

shopboss.in
talibani

Ministrul afacerilor interne al Libanului, Bassam al-Mawlawi, a semnat luni un decret ce fixează data următoarelor alegeri parlamentare din această ţară pentru 15 mai, a anunţat agenţia de presă naţională libaneză, informează dpa.

Parlamentul libanez a votat în octombrie pentru organizarea de alegeri parlamentare pe 27 martie, însă preşedintele Libanului, Michel Aoun, a obiectat că niciun fel de alegeri nu pot avea loc mai devreme de luna mai.

Atât preşedintele Aoun, cât şi premierul libanez Najib Mikati trebuie să semneze decretul pentru ca data de 15 mai să fie cea finală, însă surse din guvern susţin că ambii politicieni vor face acest lucru.

Alegerile din Liban vor avea loc pe fondul unei profunde crize economice, dublată de o paralizie politică ce împiedică punerea în aplicare a reformelor necesare, în timp ce aproximativ 80% din populaţie trăieşte sub pragul de sărăcie.

Guvernul libanez nu s-a reunit de la mijlocul lui octombrie, în contextul divizărilor politice asupra activităţii judecătorului însărcinat cu ancheta pe marginea exploziei din portul Beirut, din august 2020, care s-a soldat cu 215 morţi şi 6.500 de răniţi, şi a distrus zone întregi din capitala Libanului, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.