Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liber la ANGAJĂRI: Unul dintre cele mai importante ministere caută oameni

joburi

Guvernul a aprobat suplimentarea de posturi pentru Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi pentru reţeaua sa externă, în contextul necesităţii dinamizării activităţii specifice a instituţiei pe parcursul exercitării Preşedinţiei Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, modificările adoptate au ca scop consolidarea corpului diplomatic şi consular şi vor produce efecte în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 august 2019, care acoperă procesul de pregătire, de exercitare şi de raportare ulterioară a activităţii desfăşurate de România în calitate de Preşedinte al Consiliului UE.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

Astfel, Guvernul a decis suplimentarea de posturi după cum urmează: "30 de posturi suplimentare, până la 31 august 2019, de la 989 în prezent la 1.019 posturi, pentru departamentele de spaţiu/tematice şi a celor cu profil tehnic-administrativ din Centrala MAE; toate aceste posturi vor fi funcţii de execuţie specifice MAE; 149 de posturi suplimentare, până la 31 august 2019, de la 1.484 în prezent la 1.633, pentru serviciul exterior al MAE".

"Din aceste 149 de posturi suplimentare, 132 sunt prevăzute pentru Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE, în scopul completării echipei de experţi care vor prezida, co-prezida şi furniza expertiză pentru cele aproximativ 200 de grupuri de lucru ale Consiliului UE, reprezentând toate ministerele şi instituţiile publice cu atribuţii în domeniul afacerilor europene. În afara atribuţiilor de pregătire şi prezidare efectivă a reuniunilor, experţii vor organiza reuniuni informale cu statele membre ale UE şi vor reprezenta Consiliul UE în negocierile cu Comisia Europeană şi cu Parlamentul European", precizează sursa citată.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale

De asemenea, Guvernul a decis modificarea titulaturilor celor două portofolii ale secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat pentru afaceri europene în sensul denumirii acestora secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice şi secretar de stat pentru afaceri europene.

"În plus, ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene pot numi, prin ordin, consilieri onorifici", se arată în comunicat.

Citește și: ŞOC pe piaţa românească: Ultima companie din acest domeniu a intrat în FALIMENT – mii de oameni riscă să rămână fără loc de muncă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.