Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au luat o decizie fără precedent: Blaga a făcut o declaraţie care dă fiori celor din PNL

Liberalii au luat o decizie fără precedent. Blaga a făcut o declaraţie halucinantă. Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat că dacă PNL nu va câştiga la alegerile generale de anul viitor 'cu un parlamentar în plus', nu va guverna după 2016 şi le-a cerut liberalilor să se mobilizeze.

Citeşte şi: Aleşii locali au scăpat de ANI cu o lege ascunsă: Instituţia ripostează dur

'De câştigarea alegerilor locale vor depinde alegerile generale. Şi vreau să vă spun un lucru: dacă nu vom câştiga cu un parlamentar în plus, nu vom guverna după 2016. Îl cunosc bine pe preşedintele României: se ţine de cuvânt, respectă Constituţia. Deci dacă vrem să guvernăm şi să ne punem în practică valorile noastre liberale, hai să câştigăm alegerile locale, hai să câştigăm alegerile generale. Aşa vom ajunge la putere. Aşa este cinstit să ajungem la putere. Şi am convingerea că aşa va fi", a spus Blaga în faţa a aproximativ 1.500 de membri PNL din Dolj.

Citeşte şi: Raed Arafat rupe tăcerea: Precizări de ULTIMĂ ORĂ

Co-preşedintele PNL a mai afirmat că unii membri de partid "au plâns" că nu au ajuns miniştri în noul cabinet.

"Acum unii au plâns că nu au ajuns miniştri. (...) Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, acesta este un semnal foarte clar că trebuie schimbare foarte multe lucruri şi acestea trebuie făcute cu măsură: nici să nu cădem în extreme, dar nici să declarăm că facem şi să nu facem, că asta ar fi dezastru pentru partidul nostru", a afirmat Blaga, care a participat la lansarea candidaţilor partidului pentru primăriile din judeţul Dolj.

Co-preşedintele PNL a mai afirmat că în 2018, când se vor sărbători 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Guvernul României va fi un guvern liberal, condus de un premier liberal.

Citeşte şi: A venit Apocalipsa: Apele au înghiţit un oraş întreg şi au omorât sute de oameni / VIDEO

Alina Gorghiu a făcut apel la istorie. "Acum puţine zile am sărbătorit Ziua României. În 1918, guvernul care a înfăptuit Marea Unire a fost condus de Ionel Brătianu. Istoria PNL însă nu începe şi nu se termină cu Brătienii. A PSD începe şi se termină cu Iliescu şi cu Năstase. Noi, în 2018, la centenarul Marii Unirii, vom avea un nou guvern liberal condus de un premier liberal", a mai spus Gorghiu, care le-a cerut membrilor de partid să nu fie supăraţi că PNL nu se află acum la guvernare, însă Guvernul Ponta nu a fost schimbat de PNL prin moţiune de cenzură, ci de către cetăţeni.

Citeşte şi: Lider local PNL, dupa retragerea fortata a unui candidat la primarie: Suntem intr-o situatie ingrata

"Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Dacă PNL ar fi putut să schimbe guvernul Ponta printr-o moţiune de cenzură, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat şi nu trebuie să fim supăraţi că în momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetăţenii şi noi trebuie să ne întoarcem să ne legitimăm prin vot în faţa fiecărui român. 2016 este un an foarte important, în care oferta noastră electorală nu poate fi deloc viciată. Avem obligaţia să renunţăm la fiecare gest care înseamnă nepotism, traseism, corupţie", a afirmat Gorghiu.

Avem resurse în interiorul PNL cât să facem cinci guverne. Avem nevoie însă să deschidem uşile partidului şi să invităm în rândurile noastre oameni care au capacitatea să aducă un plus în viziunea PNL", a afirmat Gorghiu, conform Agerpres.

Citeşte şi: A aplicat metoda Elena Udrea: Cum a plătit șeful Cancan cauțiunea la DNA de 2 milioane de lei

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.