Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider local PNL, dupa retragerea fortata a unui candidat la primarie: Suntem intr-o situatie ingrata

sigla noua pnl

Vicepreşedintele PNL Vâlcea, deputatul Traian Dobrinescu, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia liberală se află într-o situaţie delicată în privinţa candidatului pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, după retragerea lui Mircia Gutău, fiind în situaţia de a face un nou sondaj de opinie şi de a se îndrepta spre societatea civilă.

"Trebuie să recunoaştem faptul că în acest moment partidul se află într-o situaţie ingrată, delicată, după retragerea lui Mircia Gutău. Nu, nu spune nimeni că doamna Gorghiu s-a grăbit când a cerut organizaţiei judeţene să reevalueze situaţia de la Vâlcea, era în contextul mişcărilor de stradă. Domnul Gutău a ales să se dea la o parte, iar noi suntem în momentul în care trebuie să facem un nou sondaj de opinie pentru a alege un candidat la primărie. Poate că acest candidat ar putea proveni şi din rândul societăţii civile", a afirmat deputatul Traian Dobrinescu.

Acesta spune că la ultima şedinţă a organizaţiei au fost analizate criteriile de integritate pentru selectarea candidaţilor liberali la alegerile de anul viitor, urmând ca o delegaţie de 18 membri să participe pe 11 decembrie la Consiliul Naţional al PNL de la Bucureşti.

"Cu siguranţă aceste criterii vor fi aprobate şi este un semn de reformă internă în partid. Este de fapt răspunsul nostru la cerinţele străzii. Nu ne interesează ce fac alte partide, dar la noi candidaţii vor fi doar cei selectaţi pe bază de integritate, competenţă şi profesionalism", a mai spus Dobrinescu.

PNL Vâlcea îl nominalizase în urmă cu o lună drept candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea pe fostul edil Mircia Gutău, condamnat în trecut de două ori pentru fapte de corupţie.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a exprimat public nemulţumirea pentru decizia filialei vâlcene şi a cerut o reevaluare a situaţiei. Ulterior acestor declaraţii, Mircia Gutău a renunţat la ideea de candida la Primăria Râmnicu Vâlcea pe listele PNL.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.