Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii și PSD-ul, scandal continuu: 'Dragnea e jenant'

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că plângerea în contencios administrativ pe HG privind alegerile locale reprezintă un drept prevăzut de lege, susţinând că sunt jenante declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, pe acest subiect.

"Vedeţi cât de tolerant este dl Dragnea când vine vorba de un demers în instanţă, toleranţa se manifestă prin etichete de genul "sunteţi cu premierul la grămadă, grup infracţional organizat". Ne exercităm un drept prevăzut de lege, accesul la justiţie este liber. Am spus de la bun început că vom utiliza orice pârghie legală, constituţională pentru a putea să organizăm alegeri în România în două tururi de scrutin aşa cum agenda publică o cere, că-i place liderului PSD, că nu-i place, domnia sa poate să facă orice, din păcate uneori este cam slobod la gură. Asta cu plângerile penale este jenantă pentru un om politic de nivelul domniei sale", a spus Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a precizat că Guvernul are termen 30 de zile în care să răspundă la plângerea prealabilă depusă de liberali şi şi-a exprimat speranţa că răspunsul va veni mai devreme de această perioadă. "Mi-aş dori să văd deschidere din partea Cabinetului, să ne trimită acel refuz la plângerea prealabilă pentru a putea merge în contencios administrativ mai repede decât termenul de 30 de zile, pentru că, dacă vrei să vezi într-adevăr care este opţiunea instanţei, a CCR pe această temă, trebuie să accelerăm puţin calendarul. Când vom avea răspunsul abia atunci vom putea face demersurile în instanţa de contencios administrativ, nu mai devreme", a precizat Alina Gorghiu. Ea a subliniat că liberalii continuă demersurile pentru organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

"Am văzut o ameninţare, dar nu-i prima, publică, făcută de dl Dragnea. (...) Dacă mai crede dl Dragnea că o ameninţare cu plângeri în civil, în penal mă mai sperie, după ce m-a călit domnul Ponta cu toate plângerile şi cu toate calomniile publice se înşeală. (...) Următoarea replică va fi că ne şi arestează pe noi cei din PNL, dacă îndrăznim să valorificăm un drept constituţional şi anume cel de liber acces la justiţie. (...) Domnul Dragnea, pe scurt, ţinând cont de istoricul dumneavoastră, chiar mă lasă rece ameninţările unui PSD-ist care îşi trage seva din metehne comuniste. Puteţi să faceţi un milion de plângeri penale şi un milion de plângeri civile, PNL continuă demersurile pentru a putea obţine alegeri în două tururi", a afirmat Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a spus că nu a existat nicio înţelegere cu premierul Dacian Cioloş pe tema atacării în contencios administrativ a HG privind alegerile locale. "Nu am avut nicio înţelegere cu dl prim-ministru pe tema aceasta. Chiar nu am avut. Probabil că era evident pentru toată lumea când am spus că nu vom renunţa la niciun mijloc, nicio posibilitate care se iveşte pentru a duce mai departe bătălia pentru a reuşi să avem vot la primari în două tururi. Cred că nimeni nu se îndoia că vom face aşa", a spus liderul liberal. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni că, atât prin proiectul prevenţiei în sănătate, cât şi prin intenţia modificării legii electorale, "liberalii dau dovadă de derapaj şi de acţiuni violente împotriva democraţiei", anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.