Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii iau poziţie faţă de criza din Republica Moldova

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, face apel la responsabilitate şi cumpătare în contextul situaţiei politice de la Chişinău şi transmite din partea Partidului Naţional Liberal un mesaj tuturor forţelor politice din Republica Moldova, ca acestea să calmeze spiritele din stradă şi să nu lase lucrurile să degenereze.

"După mai bine de trei luni de criză politică, transformată şi în criză socială, în Moldova s-a validat în sfârşit un guvern de către o majoritate a parlamentarilor. PNL apreciază că singura şansă de a se menţine viabil parcursul european este ca acest moment să fie tratat cu maximă responsabilitate şi cumpătare. Chiar dacă este greu în a se modera, doar opiniile şi poziţionările politice moldoveneşti pot ajuta la detensionarea momentului şi la stabilizarea şi redresarea situaţiei Republicii Moldova. Ceea ce este esenţial în acest moment este reorientarea ţării către structurile, valorile şi standardele occidentale", afirmă Stroe.

În opinia sa, Republica Moldova are acum un guvern care poate fi funcţional rapid, iar acest lucru ar sluji interesului economic şi social al moldovenilor şi continuării parcursului european al acestei ţări. "Ne arătăm convingerea că de astăzi lucrurile au şansa de a se aşeza pe un făgaş al normalităţii în care prioritate să aibă interesul naţional şi proeuropean. Acesta este un moment crucial în devenirea europeană a Moldovei, iar abordarea cu maximă determinare şi urgenţă a reformelor cheie va fi esenţială pentru a satisface solicitările şi aşteptările oamenilor din Moldova: reluarea asistenţei şi finanţării oferite de UE, soluţionarea crizei sectorului bancar, reforma în domeniul justiţiei şi lupta împotriva corupţiei", a mai spus Ionuţ Stroe, conform celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.