Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii ies la atac, după decizia CCR pe Legea răspunderii magistraților: solicitare de URGENȚĂ pentru PSD

PNL

Liberalii ies la atac, după ce Curtea Constituțională a declarat parțial neconstituțională Legea răspunderii magistraților. Liberalii solicită ca înainte de a se discuta despre modificările cerute de CCR să fie consultată Comisia de la Veneția, așa cum cer și oficialii europeni.

Citește și: ALERTĂ - CCR decizie pe legile justiției: înfrângere MAJORĂ pentru PSD

”Am luat act de decizia Curții Constituționale de astăzi, 30 ianuarie a.c., privitoare la neconstituționalitatea modificărilor aduse la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, urmare a sesizărilor depuse de PNL.

Acest fapt conduce la revenirea în dezbaterea parlamentară a celui de-al doilea proiect care modifică Legile Justiției.

Decizia de astăzi a Curții Constituționale confirmă luările de poziție ale parlamentarilor PNL din cadrul dezbaterilor parlamentare, ignorate în mod sistematic de PSD și ALDE. Totodată, deciziile CCR demonstrează o dată în plus falsitatea susținerilor unor reprezentanți ai PSD – ALDE, care au intoxicat opinia publică cu privire la soliditatea soluțiilor legislative propuse.

În același timp, amintim faptul că demersul PNL de a sesiza Curtea Constituțională încă din luna decembrie 2017 a făcut posibile, inclusiv prin sprijinul unor parlamentari ai PNL, alte acțiuni similare.

Partidul Național Liberal va continua să folosească toate pârghiile parlamentare și legale pe care le are la dispoziție pentru a bloca atacul dat de actuala majoritate parlamentară PSD-ALDE-UDMR și a celor certați cu legea pentru slăbirea independenței justiției. În acest sens, în cadrul procedurilor parlamentare, PNL va milita pentru sesizarea Comisiei de la Veneția, chiar dacă acest demers a fost refuzat recent de Curtea Constituțională.

Consultarea Comisiei de la Veneția reprezintă principala recomandare a Comisiei Europene din raportul MCV referitoare la modificarea Legilor Justiției, iar orice nou vot în Parlament va trebui dat abia după ce va fi existat un punct de vedere al acestui organism al Consiliului Europei”, arată PNL, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.