DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Liberalii țin partea Guvernului Cioloș: 'Are o performanță mai mare decât cabinetul Ponta'

nicolaescu

Guvernul Cioloş are performanţă economică mai mare decât Guvernul Ponta, România a încheiat primul trimestru din 2016 cu cea mai mare creştere economică de după criză, încrederea în economia românească se menţine la un nivel ridicat, în continuă creştere, aceasta fiind argumentată şi de creşterea economică înregistrată în trimestrul I al acestui an - 4,3% faţă de trimestrul I al anului trecut, a declarat, vineri, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

 

"Am văzut atât de multe comentarii ciudate referitoare la modul în care merge economia şi cum acest Guvern Cioloş nu face nimic pentru economia României, încât am considerat că este important să punem lucrurile la punct şi să venim cu cifre, singurele în măsură să dovedească un aspect sau altul. Este cea mai mare creştere economică şi din Uniunea Europeană, în condiţiile în care în interiorul UE sunt trei luni de descreştere economică", a precizat Nicolăescu la o conferinţă de presă.

 

El a adăugat că această performanţă se datorează Guvernului Cioloş, care a reuşit să ţină în mână indicatorii macroeconomici, "ceea ce, din păcate, în aceeaşi perioadă a anului trecut, Guvernul Ponta nu a reuşit", a precizat Nicolăescu.

 

Nicolăescu a menţionat că la baza acestui succes se află "cea mai accentuată" creştere a industriei româneşti din ultimii patru ani (10,3%), a sectorului construcţiilor, a comerţului şi serviciilor, în special la produsele alimentare, băuturi şi tutun - aproximativ 28%, ca urmare a reducerii cotelor de impozit şi mai ales a taxelor pe valoarea adăugată.

 

"Toate aceste efecte pozitive se găsesc în veniturile oamenilor. Numărul mediu de salariaţi a crescut pentru prima oară în ultimii ani cu 3,5% - 156.000 de persoane, în special datorită creşterii numărului de salariaţi din sectorul concurenţial. A crescut şi câştigul salarial mediu brut, care a fost 2.737 de lei, cu aproximativ 12% mai mare decât cel din primul trimestru de anul trecut. Avem inflaţie negativă, ceea ce înseamnă că veniturile cetăţenilor sunt menţinute real", a spus Nicolăescu.

 

Cât priveşte veniturile bugetului general al statului pe primele patru luni, el a spus că acestea au fost mai mici cu 2,8%, în special din cauza reducerii de fiscalitate pe TVA, dar veniturile colectate de ANAF au crescut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

"Creşterea economică de care am vorbit a atenuat scăderea mai mare a TVA şi în acelaşi timp ne dă speranţa că va putea fi absorbită această reducere de fiscalitate de TVA în cursul anului 2016, ceea ce înseamnă că ne putem gândi pentru anii următori la reduceri de fiscalitate pe contribuţiile de asigurări sociale, în anii 2017-2018", a mai spus Nicolăescu, anunță Agerpres.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.