Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii la sfat. Vor Certificatul Verde adoptat până la sfârșitul anului. Discuții pe Buget și intârzierile la PNRR

evz.ro
PNL

Florin Cîțu bagă PNL în ședință. O ședință care pregătește pozițiile PNL înaintea ședinței Coaliției de la ora 18.00 când vor fi luate decizii cruciale în ce privește numirea secretarilor de stat, a subsecretarilor de stat, a șefilor de agenții și societăți naționale și a prefecților.

Problema Certificatului Verde este foarte acută. În urma ultimelor evoluții de pe plan mondial, răspândirea rapidă a variantei Omicron și a unui posibil val 5 în România în luna ianuarie-februarie se dorește accelerarea luării unei decizii – este foarte posibil să se vină cu un proiect de lege nou al Guvernului în procedură de urgență în Parlament. În baza acestui proiect de la o anumită rată a incidenței se a trece la folosirea Certificatului verde la anumite activități și zone. Rămâne de clarificat toate aceste zone și activități.

Vor discuta și prioritățile PNL în ce privește Bugetul de stat pentru 2022, pe care îl vor adoptat până în 20 decembrie, și recuperarea rapidă a întârzierilor la PNRR (din cele 22 de acte normative de care este nevoie sunt terminate doar 5) pentru că până la sfârșitul anului sau cel târziu la începutul lui 2022 vor mai intra c.ca un miliard de euro în țară de la Comisia Europeană.

O temă importantă este aceea a fluxurilor financiare deoarece este în pregătire o OUG care reglementează domeniul. Draftul e deja postat în trasparență publică și va fi adoptată foarte posibil în ședința Guvernului de miercuri.

O discuție separată va fi și pe măsurile de protecție speciale anti-Covid care vor fi luate în curând în fața noului val pandemic. Mâine va fi o nouă ședință a CNSU în care se va propune prelungirea Stării de Alertă și vor fi decise măsuri la intrarea în țară așa cum deja au anunțat responsabilii guvernamentali după ședința de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.