Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii lansează Proiectul Deblocam Bucureștiul

arhiva personala
Cristian Buşoi

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a anunțat că liberalii bucureșteni au început o strângere de semnături pentru ”proiecte urgente de deblocare a Bucureștiului”.

”Dragi bucureșteni,

PNL începe o campanie de strângere de semnături pentru câteva proiecte urgente de deblocare a traficului în Capitală, proiecte pe care să le aducă în Consiliul General al Municipiului București.

Acțiunea PNL de strângere de semnături nu este un atac politic, nu vizează o candidatură și nu face promisiuni.

Ce vrea PNL este să atragă atenția asupra proiectelor de deblocare a traficului, pe care le susținem de 2 ani și jumătate, dar care nu sunt luate în seamă de Primărie, pentru că nu există suficientă presiune publică.

Pentru ca soluțiile pentru trafic să fie discutate în Consiliul General al Municipiului București, fără a mai fi blocate de către Primăria Generală, aceste propuneri au nevoie de semnăturile dumneavoastră, ale bucureștenilor.

Nu sunt promisiuni și declarații demagogice, sunt proiecte pe care toți cei din administrație le știu și pe care acum Primăria le tergiversează din dezinteres.

Pentru ce să semnezi:

Ce se poate face pe termen scurt: 1 - 2 ani

1. Finalizarea lucrărilor la Șoseaua de Centură 
Este cel mai important proiect, care ajută direct la fluidizarea traficului.
Să fie clar: Șoseaua de centură putea fi finalizată. Existau fonduri europene. Partidul de guvernământ conduce administrația nu doar la nivel central, ci și la nivel local. Nu există nicio scuză că nu s-a făcut nimic.
2. 5 zone în care pot fi construite parcări (supraterane) pentru a reduce traversarea centrului Capitalei cu autoturisme: Militari,Pantelimon, Berceni, Liviu Rebreanu, Aerogării.
3. Sistem inteligent de monitorizare a traficului, care asigură sincronizarea semafoarelor în funcție de condițiile de trafic, pe fiecare sens de mers.
4. Fluidizarea traficului prin introducerea de sensuri giratorii în intersecțiile de pe străzile secundare. Brașovul și Sibiul au implementat acest sistem și rezultatele se văd deja.

Ce se poate face pe termen lung: 2 - 4 ani

5. Extindere metroului pentru a deveni o alternativă la transportul cu maşina personală. Trebuie extinse: Magistrala 5 de metrou (Râul Doamnei-Eroilor 2, Pantelimon-Piața Iancului, Piața Iancului-Eroilor 2) și Magistrala 6 de metrou (Gara de Nord-Aeroportul Otopeni).
6. Creşterea și înnoirea parcului auto al RATB: autobuze și tramvaie noi.
7. Un sistem de panotaj care să indice timpul rămas până la venirea următorului autobuz, tramvai sau troleibuz.
8. Încurajarea prin metode fiscale a companiilor private și obligativitatea companiilor publice de a-și răsplăti angajații care nu vin la serviciu cu mașina;
9. Cointeresarea firmelor prin impozitarea diferențiată a locurilor de parcare, prin deduceri de la plata taxelor locale.
10. Trecerea la benzi unice pentru RATB, dar doar după repunerea în funcțiune a sistemul inteligent de monitorizare a traficului.
11. Delimitarea pistelor de biciclete în spațiul dintre trotuare și carosabil, pentru a nu perturba deplasarea pietonilor și a mașinilor, model funcțional la Amsterdam și Berlin.

Traficul și infrastructura Capitalei ne fac să pierdem sute de ore pe an în trafic și opresc dezvoltarea orașului.

Conform Eurostat, București-Ilfov a depășit ca PIB/cap de locuitor regiunea Berlinului, iar Bucureștiul este cea mai dinamică capitală din sud-estul Europei. Cu toate acestea, Bucureștiul este blocat la propriu și nu se mai poate dezvolta.

Bucureștiul este nu doar în urma Amsterdamului sau a Berlinului, ci și în urma Sibiului sau a Brașovului ca și organizare a infrastructurii și management al traficului.

Semnează să Deblocăm Bucureștiul!
Dacă noi ne mișcăm, se mișcă și Primăria!
Dacă noi stăm, ei nu fac nimic!

#deblocambucurestiul

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.