Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii nu îşi fac iluzii: Discuţii în spatele uşilor închise despre viitorul Guvern (surse)

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL a convocat joi o şedinţă a Biroului Executiv Naţional, pentru discuţii despre strategia care urmează să fie aplicată în discuţiile pentru viitorul Guvern.

Liderii PNL au mai multe variante pe care le analizează: 1. Să nu desemneze un candidat de premier pentru că nu au majoritate; 2. Să demareze discuții pentru un premier liberal cu toate partidele în afară de PSD; 3. Desemnarea unui candidat propriu, însă doar ca un act politic; 4. Alegeri anticipate prin mobilizarea opoziției pentru blocarea investirii unui nou guvern PSD.

Vezi şi: S-a scris ISTORIE: Cele şapte 'minuni' ale moţiunii de cenzură

PNl urmează să demareze o consultare cu toate filialele judeţene, pentru a stabili calea de urmat. Astfel, în weekend vor fi convocate toate Birourile Judeţene. În plus, imediat după întoarcerea preşedintelui Iohannis în ţară, Ludovic Orban va merge la Cotroceni pentru a afla intenţiile acestuia şi pentru a-şi sincroniza acţiunile, spus surse din cadrul şedinţei.

Unul dintre cei mai importanţi opozanţi ai intrării la guvernare este prim-vicepreşedintele Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. Potrivit surselor din şedinţă, Bolojan a fost de părere că alianţa PSD-ALDE e mult mai stabilă decât ar fi PNL cu alte partide, iar un guvern nu poate performa fără susţinere stabilă în Parlament. Prin urmare, PNL ar trebui să rămână în opoziţie, a susţinut Bolojan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.