Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii plâng după Birchall: vicepreședinte PNL spune că tot Dragnea conduce Guvernul

PNL

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu a apreciat vineri că schimbarea ministrului Justiției, Ana Birchall, arată că tot Liviu Dragnea conduce și acum Guvernul.

„Tot Dragnea conduce și acum Guvernul României. Ce nu i-a reușit lui Liviu Dragnea acum doi ani jumătate, să o numească pe Dana Gîrbovan în fruntea Ministerului Justiției, îi iese acum, în august 2019, prin schimbarea Anei Birchall, prin controversata decizie CEx a PSD, culmea, pe data de 23 august.

23 august, fosta zi națională a României, acum 30 de ani, poate fi considerată o zi de tristă amintire acum, și mai mult, dar și un nou reper pentru faptul că PSD este demnul urmaș al Partidului Comunist Român, prin moștenirea și aplicarea vechilor metehne tributare. Cum poate PSD, în anul 2019, să desemneze un ministru al Justiției, doar pentru faptul că a aservit și a dat declarații de presă pozitive și umile vizavi de Ordonanțele de Urgență promovate de către PSD-ALDE, care au fost, de fapt, doar legi strâmbe în domeniul justiției, împotriva garantării drepturilor și libertăților fundamentale. Să nu uităm că în luna februarie 2017, după ce Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar privind adoptarea și ulterior abrogarea controversatei OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată țara, Dana Gârbovan califica ancheta DNA drept "un derapaj" și cerea "o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj".

Mai mult, Dana Gârbovan a criticat și organizarea referendumului pe justiție din 26 mai, despre care a declarat că îi amintește de "comunism": "Prin modul în care au fost formulate întrebările, referendumul mi-a amintit tot de perioada comunistă, când, dacă vroiai să cumperi un kg de carne, trebuia să cumperi și o conserva de pește sau o pungă de creveți expandați."

În loc ca măcar în ceasul al doisprezecelea, Guvernul actual să se ocupe de problemele care îi împovărează pe cetățenii români, să accelereze toate procedurile privitoare la absorbția de fonduri europene, să nu pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folosiți pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale, care pot să fie folosiți pentru modernizarea instituțiilor de învățământ, PSD se ocupă de plătit polițe. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un dușman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce, în continuare, să blocheze Justiția să-și facă treaba.

Este evident pentru români faptul că acest Guvern și majoritatea PSD-ALDE nu vor, cu disperare și dispreț, decât să-și bată joc de cetățeni și să pună în aplicare doar decizii și numiri controversate, pentru a-și scăpa pielea în fața justiției, de abuzurile abominabile pe care le-au săvârșit în ultimii ani”, spune Gigel Știrbu într-un comunicat de presă.

Citește și: LISTA noilor miniștri PSD: surprize mari în CEX .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.