Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii s-au sucit și NU mai închid PNDL: 'În următorii 2 ani vor fi alocaţi circa 2,5 miliarde lei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Rares Bogdan Turcan

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a declarat că în următorii 2 ani vor fi alocaţi aproximativ 2,5 miliarde de lei pentru implementarea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

"PNDL va continua şi în următorii 2 ani vor fi alocaţi aproximativ 2,5 miliarde de lei pentru implementarea programelor. Este posibilă practic şi - să spunem - o ajustare a acestui program, în sensul în care vom merge cu prioritate pe partea de infrastructură rurală, drumuri, poduri, canalizare, gaz, iluminat şi, de asemenea, modernizare unităţi şcolare şi unităţi medicale", a spus Turcan, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, informează agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

Ea a menţionat că această prioritate a venit din solicitările primarilor.

"La PDI situaţia stă în felul următor: a fost creat un program care pe fond urmărea ce? Să se promită nişte bani, iar aceştia să nu intre în calculul deficitului de stat pe care România îl are. Din nefericire, toate aceste angajamente au fost făcute fără sursă de finanţare. Au fost depuse 3.100 de proiecte în valoare de 58,5 miliarde lei. S-au propus spre aprobare, deci, practic au fost conturate pentru a fi supuse spre aprobare 696, deci din 3.100 - 696 au fost selectate într-o primă etapă în valoare de 10,8 miliarde de lei. Au fost semnate propriu-zis 239 de contracte în valoare de 6,6 miliarde de lei. (...) Cele care în formula în care au fost propuse nu vor putea merge aşa mai departe vor fi reajustate, întrucât în momentul de faţă avem cele două mari axe de finanţare - bugetul de stat - o mare parte din sumă în PNDL şi bugetul din fondurile de la UE", a afirmat Turcan.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

Ea şi-a exprimat speranţa că în 2 - 3 ani va fi asigurat necesarul de microbuze şcolare pentru toată ţara.

"În legătură cu microbuzele şcolare, în următorul exerciţiu financiar, pe partea de sprijin pentru comunităţile dezavantajate, am introdus 150 milioane de euro, bani dedicaţi pentru achiziţionarea de microbuze şcolare, iar strategia pe care noi o avem în vedere e următoarea: acolo unde există un număr de copii care nu mai pot să asigure funcţionarea şcolilor, li se pun la dispoziţie pentru transportul rapid microbuze, astfel încât copiii, inclusiv profesorii, să fie mutaţi dintr-o localitate în alta. (...) Sperăm ca în 2 - 3 ani să avem asigurat necesarul de microbuze pentru toată ţara", a adăugat Raluca Turcan.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.