Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii refuză ideea că vaccinul Sputnik V să fie folosit și de România pentru a vaccina mai mult și mai repede: Este un instrument politic. Să fim atenți!

A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă, susține europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi. El susține că Federația Rusă folosește vaccinul Sputnik V pe care îl produce pe post de armă geopolitică și că România și aliații din UE ar trebui să respingă folosirea acestui vaccin și a ideilor care îl însoțesc:

”Îmbunătățirea procesului de vaccinare la nivel european se va face prin mărirea ritmului de livrare din partea producătorilor contractați și prin creșterea ritmului de vaccinare de către autoritățile statelor membre. Aceștia sunt principalii factori. A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă. Chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, nu cred că Federația Rusă va avea capacitatea să distribuie cantități mari. După cum se observă în statistici, ritmul de vaccinare în Rusia este slab, lucru care spune multe.

Vezi și: Tot mai multe țări se feresc de vaccinurile AstraZeneca - Recomandările experților germani

În condițiile în care Federația Rusă își dorește să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitică, cred că este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă și să fie atenți la mesajele pe care le transmit.

Observăm că Federația Rusă își mărește efectivele la granița cu Ucraina. EUCOM a ridicat gradul de alertă și cresc îngrijorările cu privire la amenințările și intimidările pe care Federația Rusă le-ar putea face la adresa Ucrainei. Accelerează în ritm alert și procesul de propagandă și de dezinformare pe rețelele de socializare, ghidonat de publicațiile Kremlinului.

Toate aceste elemente trebuie luate în calcul și avem obligația să îi informăm corect pe cetățenii UE și să nu creăm așteptări false sau să cădem pradă unui joc de imagine sau de distorsiune a realității,  făcut de Federația Rusă.”, a spus Bușoi pa pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.