Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii vor să pregăteasca din timp distribuirea vaccinului anticoronavirus

The Times
coronavirus vaccin

Este momentul să organizăm un Departament care să pregătească din timp administrarea rapidă a unui vaccin omologat împotriva coronavirus, chiar dacă până la obținerea acestuia ne aflăm la câteva luni distanță, a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook:

Vezi și: Raluca Turcan a EXPLODAT la adresa românilor care NU respectă izolarea: Inconștiența unora poate ucide la propriu/ LISTA noilor pedepse

“Chiar dacă până la obținerea unui vaccin omologat împotriva coronavirus mai sunt câteva luni (în scenariul cel mai optimist), cred că acum este momentul să organizăm un Departament care să pregătească din timp administrarea rapidă și omogenă a acestuia. Vorbim despre o misiune esențială pentru siguranța națională, care va solicita la maxim  capacitatea organizatorică și logistică a statului român. Un astfel de departament ar avea de rezolvat câteva probleme majore:

a. Cum asigură statul român urgent doze îndestulătoare pentru vaccin? În condițiile în care e limpede că va exista o competiție între state pentru acces prioritar la vaccin, România va trebui probabil să aibă gata o capacitate proprie de producție, cu turatie maximă la momentul decisiv;

b. Cum va fi distribuit vaccinul în condiții de siguranță, sistematizat, etapizat, fără a provoca haos?

c. Cu ce legislatie vom lucra? Va fi (in sfarsit!) vaccinul obligatoriu sau vom avea de luptat și atunci cu grupurile de presiune susținute de la Răsărit?

Sunt, după cum se poate vedea, sarcini dificile, la care trebuie să începem să lucrăm încă de azi. Din punctul meu de vedere, Departamentul pentru pregătirea distribuirii vaccinului anticoronavirus va trebui compus din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Justiției (legislație), ai MAI și MApN (Cantacuzino)”, a scris Ovidiu Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.