Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul care a făcut MILIOANE din închisoare. Cum a 'fentat' procurorii să nu se recupereze prejudiciul din dosar

Relu Fenechiu

Un fostul lider PNL este pe cale să iasă din arest cu averea neştirbită. În timp ce statul se chinuie de trei ani să recupereze prejudiciul de aproape 10 milioane de lei din dosarele lui, Relu Fenechiu a jonglat cu milioane de lei din puşcărie, scrie Reporter de Iaşi.

În perioada de detenţie, printr-o firmă lăsată pe mâna soţiei sale, Fenechiu ar fi vândut proprietăţi de 1,2 milioane de euro, ar fi plătit datorii de milioane de lei şi şi-ar fi înstrăinat una dintre cele mai valoroase societăţi către fiul cel mare.

De altfel, o procură prin care Fenechiu şi-a mandatat soţia să încheie şi să execute acte în numele său a fost parafată la un birou notarial din Iaşi cu o zi înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul „Transformatorul”.

În perioada 2014-2016, Relu şi Lucian Fenechiu au vândut 12 vile şi terenurile aferente din Cartierul „I.C. Brătianu” din Bucium. Proprietăţile au fost înstrăinate pentru suma totală de 1,2 milioane de euro.

Alte tranzacţii au avut loc în vara anului trecut, când firma la care acţionari sunt fraţii Fenechiu a aprobat vânzarea unor terenuri în zona Bucium. În unele situaţii, formalităţile au fost făcute personal de soţia lui Relu Fenechiu.

Citeşte şi: Românul acuzat de TERORISM vrea să fie ELIBERAT. Ce motive invocă bărbatul

Cu toate că a făcut tranzacţii de milioane de lei, executorii nu îi pot lua momentan niciun ban lui Relu Fenechiu. Cea care a reuşit să blocheze executarea silită a averii lui Relu Fenechiu, în Dosarul „Transformatorul” este soţia lui Fenechiu, Mariana, care a contestat întreaga procedură. Aceasta a revendicat o parte din bunuri, afirmând că pot fi scoase la licitaţie doar părţile soţului ei, scriu jurnaliştii Reporter de Iaşi.

Citeşte şi: RATB, măsuri după închiderea a nouă staţii de metrou. Ce trasee vor fi suplimentate

Fostul ministru al Transporturilor a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova. Relu Fenechiu, fratele său Lucian şi omul de afaceri Bogdan Damian au fost condamnaţi la câte 5 ani de închisoare cu executare.

Relu Fenechiu a mai fost condamnat, în noiembrie 2016, la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, după ce a recunoscut infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani privind contracte încheiate de o firmă de software cu Ministerul Justiţiei şi societatea Antibiotice. Instanţa a dispus ca de la fostul lider liberal să fie confiscată suma de 901.526 de euro. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Citeşte şi: Lucrări la cele mai importante stații de metrou. Ce intrări vor fi închise în următoarele zile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.