Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Dănăilă, admirator al lui Băsescu: Liderii PNL nu se ridică la nivelul înaintașilor

www.botosaneanul.ro
Leon Dănăilă

Neurochirurgul Leon Dănăilă, devenit senator PNL în decembrie 2016, afirmă, într-un interviu pentru News.ro, că până acum nu a remarcat în partid un lider care să se ridice la nivelul fondatorilor PNL şi nici „persoane mai elevate”. El consideră că politica este „o ştiinţă foarte grea”, se declară dezamăgit de unii oameni politici şi îl admiră pe Traian Băsescu.

„M-au întrebat şi ăştia de la PNL înainte, când să mă duc, înainte de alegeri, când eram în campanie, m-au întrebat: domnule, ce personalitate politică crezi dumneata că este mai mare? Şi eu am zis: domnule, cred că Băsescu. El a ştiut să facă de toate. Şi s-au mai supărat puţin pe mine, dar în sfârşit. Dar acum m-am convins că ia cuvântul la fiecare şedinţă a Senatului şi în Parlament şi cunoaşte legile foarte bine, are o experienţă politică foarte mare. Cred că e un politician foarte mare. Acuma, cu deficienţele, eu nu ştiu ce are, ce deficienţe, dar eu aşa ca politician îl iubesc foarte mult şi cred că este un om aşa destul de adecvat situaţiei pe care el poate s-o aranjeze din toate punctele de vedere”, afirmă Leon Dănăilă în interviu.

Vezi şi: SURSE - Dragnea își strânge oastea în Deltă: pregătește o rafală în Parlament

Vezi şi: Confuzie în negocierile Cioloș-USR. Cele două tabere se contrazic

Întrebat dacă există vreun politican în PNL pe care îl admiră și pe care l-ar susține la președinția partidului, senatorul a declarat că nu există persoane „mai elevate” în partid, dar își apreciază colegii și îi vede capabili să se formeze după ce ajung în poziții de conducere.

„Sunt în PNL, da. Este doamna Raluca Turcan, care ţine loc de preşedinte. La noi o să fie alegeri în iunie şi, sigur, a promis că o să fie vreo cinci mii de alegători. În rest, nu ştiu. Şi preşedintele ţării care tot este cu PNL, e un om foarte ponderat şi, cred eu, nu am observat deficienţe deosebite în politica pe care a dus-o până acuma. Ţin şi la el foarte mult. Acum el, sigur, că nu o să participe la aceste alegeri, dar totuşi este un om cu totul deosebit după părerea mea. Mai sunt şi alţii. Dar nu ştiu cine o să fie până la urmă ales, n-am testat aşa pe toată lumea. Dar ştiţi, mai puţine parcă persoane prea elevate există, aş spune. Să nu se supere colegii mei, eu îi susţin, sigur că ţin la ei foarte mult. Unii se pot forma şi după aceea, după ce ajung conducători. Domnul Orban, mai ales acum că a ieşit basma curată, că a ieşit din procesul acela pe care l-a avut, nevinovat. Şi el este un politician foarte bun şi mai sunt şi alţii”, a mai declarat Dănăilă.

Leon Dănăilă a mai afirmat că nu se poate pronunţa deocamdată cu privire la nivelul colegilor de partid, în comparație cu înaintașii. „N-am sesizat vreunul care să fie (la nivelul înaintașilor), dar e posibil”, a mai declarat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.